Obiectele din inox trebuie curățate periodic de pete, mai ales de petele de grăsime și de cafea, pentru a-și păstra strălucirea. Cele mai simple și ieftine soluții să le cureți și să le păstrezi ca noi sunt bicarbonatul și pasta de dinți.

Urmărește clipul de mai sus și vei vedea că am folosit ambele soluții pentru a reda strălucirea unui vechi ibric de inox. Ambele au fost la fel de eficiente.

Cum să cureți rapid obiectele de inox

Folosește un burete umed să freci obiectele din inox cu bicarbonat sau cu pasta de dinți. Întinde bine cele două substanțe și așteaptă apriximativ 15 minute să acționeze și să dizolve petele de grăsime, de apă sau de cafea.

Curăță apoi pasta albă cu o lavetă din microfibră moale bine umezită în apă călduță. Clătește ibricul cu apă din abundență și apoi folosește o lavetă specială pentru obiectele din inox și sticlă pentru a lustrui vasul.

Cum cureți depunerile vechi de grăsime de pe vasele din inox

Dacă petele de grăsime sunt vechi și nu se curăță ușor, este bine să faci o soluție concentrată din apă caldă, bicarbonat de sodiu și câteva picături de detergent lichid în care să lași la înmuiat vasele. După două ore, depunerile de grăsime se vor curăța mai ușor cu un burete, fără să fie nevoie să freci și să zgârii vasele.

sursa foto: Shutterstock

imagine: Libertatea pentru femei