Întotdeauna folosesc lămâie ca să curăț cuptorul cu microunde, dar se poate folosi și oțet, pe lângă detergent de vase. Îmi place lămâia pentru că degresează, parfumează și elimină definitiv mirosurile grele de la mâncărurile pe care le încălzești în cuptor.
Urmărește clipul nostru pentru a vedea cele 3 soluții simple pe care le poți pune și tu în practică.

Apa cu lămâie, eficientă în cuptorul cu microunde

Umple un bol cu apă și pune câteva felii de lămâie, precum și zeamă proaspăt stoarsă.Pune bolul în cuptor, setează temperatura maximă și lasă-l să funcționeze 3 minute.

Aburii vor înmuia grăsimea și petele de mâncare de pe pereții cuptorului. Iar apa caldă o poți folosi să cureți cuptorul cu un burete și cu puțin detergent lichid de vase.

În loc de lămâie, poți folosi oțet sau oțet de mere. Aburii acizi de oțet vor dizolva și mai bine depunerile vechi de grăsime din cuptor.

Pentru resturile de mâncare uscate, folosește bicarbonat

Dizolvă două linguri de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie, să obții o pastă omogenă, de consistența pastei de dinți. Cu un burete, aplică această pastă pe resturile întărite de mâncare și așteaptă câteva minute să se înmoaie.

Poți pune și un bol cu apă în cuptorul de microunde și îl poți seta să funcționeze 2 – 3 minute, pentru a înmuia mai bine grăsimea. La final, vei vedea cât de ușor se curăță toate petele.

sursa foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei