Tatuajele temporare trebuie protejate, pentru a-și păstra conturul și culorile cât mai frumoase. Nu trebuie să aplici creme, demachiant, loțiune de plajă sau ulei de plajă în zona tatuată. Orice soluție pe bază de grăsimi și uleiuri distruge tatuajele făcute să reziste doar câteva zile.

De asemenea, trebuie să eviți să pulverizezi parfum pe tatuaj, pentru că este posibil ca alcoolul din parfum să îl dizolve parțial și să arate din ce în ce mai rău.

Cele mai simple soluții să cureți tatuajele temporare

Ține minte că tatuajele temporare de bună calitate sunt rezistente la apă. Apa ajută la aplicarea lor, dar nu la curățarea lor. În schimb, adezivii folosiți pot fi îndepărtați cu demachiant. Este cea mai simplă soluție și sigur fiecare femeie are în casă un demachiant, așa că îl poți folosi fără ezitare pentru tatuajele lipite.

În magazinele care vând tatuaje, există și creme speciale pentru îndepărtarea lor. Dar, dacă nu ai apucat să cumperi, poți folosi orice cremă grasă pentru mâini pe care este bine să o ții la frigider înainte.

Aplică o cantitate mai mare de cremă rece pe zona tatuată și masează pielea cu ajutorul unui prosop de bumbac, până când se șterg toate urmele tatuajului.

Cum să cureți tatuajele cu henna

Desenele cu henna sunt și ele temporare, chiar dacă rezistă mai mult timp decât un tatuaj aplicat. Ele se estompează treptat de la apă și de la cremele de corp, dar o soluție să le cureți mai repede este exfolierea.

Înmoaie zona cu ulei sau cremă de piele, apoi ține zona cât mai mult timp în apă caldă și folosește un săpun special pentru exfoliere. Poți să folosești și un burete mai aspru, dar ai grijă să nu îți provoci o iritație usturătoare.

Dacă este proaspăt, tatuajul cu henna poate fi îndepărtat mai ușor cu alcool sanitar sau cu votcă, dar dacă este deja vechi de câteva zile, este bine să exfoliezi pielea cu sare de mare. De asemenea, o pastă consistentă din bicarbonat de sodiu și lămâie poate să ajute la decolorarea pielii în profunzime. Ceva urme de henna vor mai rămâne o vreme, dar vor fi tot mai puțin vizibile.

sursa foto: 123rf.com