Petele de ketch up de pe haine

Pigmenții puternici din ketchup lasă în urmă pete gălbui, chiar dacă speli hainele cu detergenți puternici. Iată ce ai de făcut, pentru a scăpa de ele definitiv.

Freacă zona pătată de ketch up cu zeamă de lămâie sau cu apă oxigenată de mai multe ori, până dispare orice urmă de ketchup. Poți folosi și un înălbitor de calitate din comerț, conform instrucțiunilor de pe etichetă, apoi spală haina cu detergentul tău obișnuit.

Ketch up pe pereți

Dacă ai pătat cu ketchup mobila, pereții sau orice obiect din plastic, curăță imediat petele proaspete cu apă caldă și detergent de vase. Dacă pigmentul roșu a intrat în profunzime, folosește o soluție din 2 părți apă, o parte înălbitor și o parte detergent lichid. Cu un burete freacă bine până când petele de ketchup sunt eliminate.

Ketch up pe covoare

Lasă petele de ketchup să se usuce bine și îndepărtează excesul cu un cuțit sau cu dinții unei furculițe, curățând bine printre fibrele covorului. Toarnă oțet alb pe pată și tamponează cu un burete până când se curăță urmele roșii. Apoi clătește zona cu apă rece. Dacă pata este rezistentă, poți încerca o soluție de covoare din comerț, special concepută pentru îndepărtarea petelor dificile.

foto: 123rf.com