CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Știm cât de enervant este să aștepți câte un sfert de oră să usuci oja de pe unghii, când vrei să te aranjezi rapid și să ieși în oraș.

Dacă nu ai în casă lacuri speciale care se aplică peste ojă pentru a se usca mai repede, poți folosi două metode mai vechi. Bolul cu apă și gheață și uscătorul de păr.

Noi le-am testat pentru tine și iată care a funcționat mai repede!

Bol cu apă și gheață să usuci oja mai repede!

Am dat unghiile cu ojă și am ținut degetele într-un bol plin cu apă și cuburi de gheață timp de 30 de secunde. Însă, nu a fost de ajuns. După primele 30 de secunde oja nu a fost suficient de bine uscată pentru a mă îmbrăca și a ieși în oraș.

Am mai ținut degetele încă 30 de secunde și s-a rezolvat. Oja era perfect uscată și puteam să fac tot ce doream. Ca atare, într-un minut, dacă stai cu mâinile în apă și gheață, poți să usuci oja rapid și să te îmbraci de oraș.

Uscătorul de păr

Gheața este o soluție rapidă, dar îți îngheață bocnă degetele și este posibil să te doară puțin. De aceea, am testat și o soluție mai blândă, cu uscătorul de păr.

Am setat uscătorul pe aer rece și l-am pornit timp de 30 de secunde. Oja nu s-a uscat aproape deloc. Am mai ținut uscătorul încă 30 de secunde, dar tot nu era bine uscată. Abia după aproape 2 minute, oja era bine uscată și puteam să mă îmbrac fără să murdăresc hainele cu pete de ojă.

În concluzie…

Dacă te grăbești, apa cu gheață este cea mai rapidă soluție, dar îți cam îngheață degetele. Dar și cu uscătorul de păr poți să usuci oja în 2 minute și să te aranjezi.

Oricum, ambele metode sunt rapide și funcționează. Nu trebuie să mai aștepți 15 – 20 de minute să se usuce oja înainte să te îmbraci și să te fardezi.

foto: Shutterstock

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei