Un mic secret care te ajută să cureți blana animalelor mai ușor din covoare este să le umezești. Dar nu folosi doar apă simplă. Adaugă în apă câteva picături de balsam de rufe sau de șampon și toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator.

Pulverizează apoi această soluție pe covoare sau pe mobila tapițată și folosește cele 3 instrumente simple și ieftine prezentate mai jos.

Cel mai la îndemână, buretele!

După ce ai pulverizat un strat foarte fin de apă cu balsam pe suprafața covoarelor, folosește un burete de baie, puțin mai aspru, să cureți firele de blană.

Adună blana cu mișcări circulare și vei vedea că se formează mici ghemotoace ușor de curățat, iar covorul va rămâne curat și va mirosi frumos.

Racletă pentru geamuri să cureți blana animalelor

Știi racletele acelea cu lamă moale de cauciuc pentru lustruirea geamurilor? Ei bine, cu ele poți să cureți blana animalelor fără să faci vreun efort și fără să folosești aspiratorul. Iar dacă ai o racletă cu lama din silicon, mai moale, e și mai bine!

De asemenea, înainte de a folosi racleta umezește ușor suprafața covorului și apoi adună firele cu mișcări lungi de sus în jos, revenind de mai multe ori pe suprafața de pe care nu s-a luat toată blana.

La fel de bine ca această racletă funcționează și papucii din silicon pentru plajă.

Mănuși de menaj din cauciuc

Este bine să ai în casă și să folosești mănușile de menaj din cauciuc de bună calitate de fiecare dată când faci curățenie, și mai ales când speli vasele animalelor și litiera.

Cu aceste mănuși poți aduna și părul lor rămas în covoare. Cu mișcări circulare, electrizează firele de blană și le vei aduna foarte ușor. În câteva minute, covorul este curat!

sursa foto: 123rf.com