Știai că o marinată pentru carnea de vită are gust mai bun dacă adaugi și câteva linguri dintr-o băutură de tip cola? Pe lângă vin sau bere, așa cum se fac obișnuitele marinate pentru friptura de vită, mai pune și 2 – 3 linguri de cola. Acidul frăgezește carnea, iar zahărul o îndulcește suficient cât să fie mai apetisantă.

Un sos pentru friptura la grătar

Amestecă câteva linguri de cola cu pastă de roșii, condimente și frunze aromatice și vei obține un sos excelent pentru friptura pe care ai făcut-o la grătar.

Lustruiește tacâmurile și vesela pătate de grăsime

Lasă câteva ore tacâmurile din inox într-un bol plin cu băutură de tip cola. De asemenea, poți folosi o cantitate mai mare să înmoi cratițele sau ibricele din inox care s-au pătat de cafea, de grăsime sau de resturi de mâncare. După ce le înmoi bine, este suficient să le lustruiești cu puțin detergent de vase și vei vedea cât de repede se curăță și cât de strălucitoare vor fi.

Uneltele ruginite se curăță cu băuturile de tip cola

O sapă, o cheie, un vârf de bormașină sau o clanță ruginită pot fi curățate, dacă le ții câteva ore în cola. Nu e glumă! E suficient să încerci și vei vedea cum acidul din această băutură dulce îndepărtează orice urmă de rugină.

Vasul de toaletă, mai strălucitor cu… cola

Toarnă un litru de cola în vasul de toaletă, dacă acesta are depuneri de piatră. După 3 – 4 ore, acidul din cola va dizolva depunerile de piatră și vei curăța mult mai ușor toată murdăria.

Până și pentru coafura ta sunt bune băuturile de tip cola

Dacă te-ai vopsit singură și părul tău este cu câteva nuanțe mai închis la culoare decât ai fi vrut, clătește-te de mai multe ori pe cap cu un suc acidulat de tip cola și vopseaua se va estompa treptat. Clătește apoi părul cu apă caldă din belșug, să nu rămână lipicios, deși zahărul din cola te poate ajuta să îți faci bucle rezistente pentru o zi întreagă.

sursa foto: 123rf.com