CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Tenul are nevoie de îngrijiri după vremea rece și capricioasă. Iată trei dintre cele mai plăcute terapii pentru ten care te vor ajuta să menții pielea mai tânără și mai luminoasă.

De multe ori, primăvara, în perioada rece și umedă, când temperaturile sunt capricioase, tenul are și el de suferit. După o iarnă lungă, capătă un aspect mai tern și mai obosit.

De multe ori deshidratarea este principalul factor care acționează ascuns împotriva tenului și favorizează apariția ridurilor premature. Iar deshidratarea nu presupune doar consumul unei cantități mai mari de apă, ci și îngrijirea tenului prin masaj, prin uleiuri și creme și prin terapii speciale.  

Masajul pentru ten, efect rapid de întinerire!

Cele mai bune terapii pentru ten sunt cele care încep cu un masaj. Este una dintre cele mai simple tehnici prin care îți reîmprospătezi tenul și ajuți pielea să se regenereze și să întinerească.

„În acest sens, este indicat să te axezi pe terapii naturale care îți oferă o curățare în profunzime. Mai exact, acele terapii care îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafață”, recomandă Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels din Sovata.

Masajul facial de care te poți bucura într-un centru spa este un prim pas important pentru a redobândi luminozitatea tenului. „Prin masaj facial se îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și este stimulată circulația sanguină. Iar efectele sunt imediate. Pe lângă faptul că eliberează o mare parte din stresul acumulat, masajul facial are un efect rapid asupra aspectului tenului. Musculatura facială este tonifiată, iar tenul își recapătă vitalitatea și luminozitatea,” explică specialistul balneolog.

Curățarea în profunzime previne îmbătrânirea prematură

Pe lângă ritualul zilnic de curățare, este bine să apelezi la un specialist pentru o curățare în profunzime, cu ingrediente naturale. „Vei fi uimită să descoperi câte beneficii are un tratament facial de curățare. Acesta previne îmbătrânirea tenului, îi redă luminozitatea și ajută la o mai bună absorbție a ingredientelor active din produsele de îngrijre,” explică medicul balneolog.

Poți încerca tratamente faciale cu produse organice din plante regeneratoare precum alunul, ganoderma, fasolea neagră africană și merișoarele. Aceste loțiuni îmbunătățesc densitatea pielii, stimulează producția de fibre de colagen și le dau volum. Ridurile și liniile fine sunt netezite. Adâncimea ridurilor este vizibil redusă și țesutul conjunctiv este fortificat.

Curățarea delicată a tenului este însoțită de un masaj cu frunze de aloe vera, urmată apoi de o mască regeneratoare. Este un adevărat răsfăț pentru ten pe care, dacă îl aplici periodic, vei întârzia mulți ani efectele timpului.

Baia cu lapte și miere, secretul unei pieli catifelate

O baie cu lapte și miere înseamnă un răsfăț maxim pentru simțuri, dar și obținerea unui ten catifelat. „Mierea conține o concentrație înaltă de minerale naturale, oligoelemente și vitamine. De asemenea, aceasta are şi un efect antibacterian pronunţat asupra pielii, care devine în mod vizibil mai catifelată în urma acestui tratament. Recomand o astfel de baie după un masaj cu perie uscată,” precizează dr. balneolog Suzana Pretorian.

Baia cu lapte și miere este benefică pentru un ten sănătos și reîntinerit și te poți bucura de ea sub îndrumarea specialiștilor din Sovata, fiind una dintre cele mai apreciate terapii pentru ten care se pot face în vestita stațiune.