Filodendronul

Este una dintre cele mai îndrăgite și răspândite plante de apartament, ușor de îngrijit și atractivă datorită frunzelor ei elegante. Dar este toxică pentru copiii mici care, dacă ronțăie din frunzele și tulpinile ei, fac reacții alergice și suferă dureri de stomac severe.

Iedera dracului

16504735_m

Iedera dracului

NASA ne asigură că este una dintre cele mai bune plante care curăță atmosfera din casă de poluanți cangerigeni. Cu toate acestea, este periculoasă pentru copii și animale. Dacă pun gura pe ea, cei mici vor suferi arsuri și iritații ale căilor digestive și diaree. Li se umflă limba și pot avea stări de vomă.

Crinii și alte plante înrudite cu ei

Crinii la ghiveci, răspândiți în florării iarna și primăvara, calele sau crinul păcii sunt plante periculoase pentru om. În special calele pot fi fatale pentru copii. Oricât ar fi de frumoase, trebuie ținute departe de cei mici. Dacă sunt ingerate, aceste plante cauzează vomă, crampe abdominale, vedere încețoșată și iritații ale pielii.

Dieffenbachia

25072746_m

Îndrăgită pentru frunzele ei mari, cu nervuri proeminente și nuanțe verzi-aurii, dieffenbachia provoacă arsuri și iritații dureroase ale cavității bucale, precum și salivație abundentă.

Leandrul

Este una dintre cele mai vechi și puternice otrăvuri. Este de ajuns ca un adult să mestece câteva frunze de leandru și poate muri înainte să ajungă la spital. Cu atât mai periculoasă este planta pentru copii. Cât sunt mici, este mai bine să nu ții în casă leandru pentru a preveni orice pericol. Ingestia frunzelor provoacă convulsii, artimie și stop cardiac.

Caladium sau urechea elefantului

51011183_m

Coloritul frunzelor ei, care variază de la verde și alb la roz și roșu este deosebit de atrăgător. Dar tocmai culorile ei inedite te avertizează că este o plantă periculoasă. Dacă frunzele ei sunt înghițite de copii provoacă inflamația vacității bucale, congestie și blocaj respirator, care duce în câteva minute la deces, dacă nu se iau măsuri imediate. Este una dintre plantele pe care nu ar trebui să le ții în casă, dacă ai copii mici.

sursa foto: 123rf.com