Coronavirusul NU afectează doar persoanele vârstnice

Acest virus deosebit de contagios infectează orice persoană care a luat contact direct cu el, de la bebeluși de câteva luni, la tineri puternici și rezistenți, până la bătrâni. Este adevărat că primele victime sunt întotdeauna persoanele vârstnice și cele bolnave, care au imunitatea compromisă, dar oricare dintre noi putem fi victimele lui.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă igiena strictă cu apă și săpun, dezinfectarea cu soluții specifice și izolarea cât mai rapidă. Nu vă bazați pe aberațiile legate de coronavirus pe care le găsiți pe internet, fără să verificați informațiile oficiale.

Antibioticele NU tratează coronavirusul

Nu luați medicamente după ureche dacă aveți suspiciunea că ați contactat virusul. Nici antibioticele, nici antiinflamatoarele nu ajută în cazul acestei infecții. Este nevoie de tratament antiviral specializat pe care îl primiți doar în spital.

Usturoiul NU previne infectarea cu acest virus

Usturoiul are proprietăți antibacteriene, nu antivirale, deci el poate combate o mică parte din bacteriile pe care le ingerăm cu unele alimentele ușor alterate sau expirate. Usturoiul nu este medicament, chiar dacă are o mulțime de beneficii pentru un organism sănătos.

Apa cu sare NU te ferește de Covid 19

Degeaba te speli în nas tot timpul și faci gargară cu apă cu sare sau soluții saline de la farmacie. Acest virus nu este distrus nici de apă, nici de sare. Singurul lui inamic bine cunoscut este săpunul. Spală-te foarte des pe mâini și pe față cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde.

Pulverizarea cu alcool și clor pe corp NU te ferește de virus

Odată pătruns în cavitatea bucală sau în nas, virusul ajunge foarte ușor în căile respiratorii și în plămâni. Chiar dacă te speli cu spirt din cap până în picioare, nu te ajută! Important este să te speli foarte bine pe mâini până la coate cu apă și săpun și să nu mai duci mâna la gură, la nas și la ochi când ieși în spațiile publice.

Ultravioletele NU omoară virusul Covid 19

OMS subliniază faptul că acest virus nu este omorât la suprafața mâinilor de lămpile cu ultraviolete. Nu faci decât să îți provoci iritații inutile. Spală-te pe mâini cu apă și săpun și vei fi mai bine protejat.

Țânțarii, câinii, pisicile, păsările NU transmit coronavirusul

Nici animalele de companie, nici insectele nu transmit acest virus. El se transmite prin particulele de salivă când o persoană infectată strănută sau tușește.

Gerul NU distruge coronavirusul, și nici temperaturile ridicate

Din studiile efectuate până acum s-a observat că temperaturile medii și umezeala ajută coronavirusul să reziste mai mult timp pe obiecte, dar gerul nu îl distruge, și nici temperaturile mai ridicate de 20 – 30 de grade Celsius.

OMS subliniază că noul tip de virus se răspândește acum și în zonele din Africa sau în țările arabe, unde temperaturile sunt mult mai ridicate decât la noi.

foto: 123rf.com