Prietenia și atașamentul unui câine îți oferă numeroase momente de neuitat. Te întâmpină cu o bucurie molipsitoare când vii acasă și te face să uiți de toate grijile ca să te joci cu el.

Ai numeroase motive să adopți un câine maidanez, dar cele de mai jos te vor convinge să iei o decizie. Trebuie doar să îți amintești că micul animal nu este nici jucărie pentru copii și nici o simplă distracție pentru timpul tău liber. Este un prieten a cărui afecțiune trebuie să știi cum să o câștigi și un suflet care trebuie ocrotit.

Un câine maidanez sănătos este rezistent și puternic

Poate că te atrag numeroase rase de câini cu blana frumoasă sau ochii albaștri, dar un câine maidanez îți va oferi aceleași satisfacții. Nu contează blana, ci personalitatea și atașamentul lui.

Se spune că maidanezii se atașează mai mult de stăpânii lor și au un caracter mai echilibrat, fiind la fel de ușor de dresat ca și câinii de rasă. În plus, sunt mai rezistenți la boli, mai căliți pentru vremea rea și au un instinct mai puternic de a-și apăra stăpânul.

Și câinii fără stăpân sunt inteligenți

Chiar dacă nu a avut cine să îi dreseze, câinii maidanezi dau dovadă de o inteligență vie. Pe stradă, au învățat să traverseze numai la culoarea verde a semaforului. Acasă, vor învăța imediat obiceiurile tale, vor învăța unde au voie să mănânce și când trebuie să iasă la plimbare, unde au voie să se joace și unde nu.

În plus, vei fi surprisă să vezi că un câine maidanez nu simte nevoia să roadă la fel de mult ca alte rase, după cum susțin specialiștii.

Maidanezii nu sunt agresivi

Câini simt un om bun, care îi salvează de la o viață dură, și nu vor fi niciodată agresivi cu stăpânii sau cu membrii familiei. Sunt agresivi doar cei care sunt învățați să atace. Dar maidanezii pot fi ușor modelați și dresați să se comporte normal de față cu alte persoane.

Copiii vor fi mai responsabili

Dacă adopți un câine și ai copii, de dragul lui, aceștia vor învăța să fie mai responsabili. Vor deprinde obiceiul să îl hrănească și să îl scoată la plimbare, să fie atenți pe unde trec strada, ca să nu fie în pericol, și cu cine se joacă în parc.

Vei face mai multă mișcare

Dacă locuiești la bloc, vei fi nevoită să ieși zilnic la plimbare doar pentru a-i oferi câinelui câteva ore în aer liber. Dar acest obicei este minunat și pentru sănătatea ta! Plimbările lungi sunt excelente pentru inimă, pentru circulație și pentru imunitatea organismului, indiferent că ieși iarna, pe zăpadă, sau vara, în diminețile răcoroase.

sursa foto: 123rf.com