Pisica ta și-ar dori afecțiunea și atenția ta necondiționată… ei bine, nu este chiar așa! Pisicile nu își exprimă afecțiunea așa cum o facem noi, oamenii, sau câinii, spre exemplu. Ele oferă afecțiune și o cer, dar în felul lor.

Iată lucrurile esențiale de care are nevoie pisica din partea ta pentru a se simți ocrotită și iubită.

Un loc în care să se ascundă

Pisicile sunt animale solitare. Știai acest lucru, nu-i așa? Chiar dacă ai două sau trei pisici acasă, fiecare are personalitatea ei, preferințele ei și hachițele ei. În plus, fiecare vrea locul ei.

Pisica ta are nevoie de un loc numai al ei în care se poate refugia când se teme de ceva, când este prea multă gălăgie în casă sau sosesc musafiri străini. Ideal ar fi ca acest loc să fie ascuns și să nu o deranjeze nimeni. Spre exemplu, un coșuleț acoperit pus într-un dulap în care să se poată strecura ușor.

Orice pisică ”are nevoie de un loc în care să fie singură” o vreme, spune Stephanie Mantilla, dresor și expert în comportamentul animalelor, citată de ReaderDigest.com

Un suport de cățărat

Pisicile adoră să se cațere… tocmai de aceea îți distrug mobila și perdelele. Dar poți preveni acest lucru dacă îi oferi pisicii tale un loc de joacă unde se poate cățăra. Este simplu să îl cumperi, dar îl poți face și tu din câteva stinghii de lemn și platforme.

Două litiere, nu doar una singură

În mod surprinzător, specialiștii în comportamentul felinelor consideră că este bine să ai două litiere în casă, cu atât mai mult dacă ai două pisici. Litiera trebuie să fie curată tot timpul, trebuie să fie largă astfel încât pisica să își găsească locul și să se simtă ”în largul ei”.

Pisicile sunt foarte curate și nu suportă mirosurile. Dacă litiera rămâne murdară peste zi, este posibil ca pisica ta să fie stresată și să își facă nevoile prin casă. Mai bine îi pui la dispoziție două litiere.

Un loc însorit și cald pentru leneveală

Știi și tu cât de mult le place pisicilor să stea la soare și să dormiteze. Dacă ai în casă un loc însorit, pune acolo o pernă, un coșuleț sau pur și simplu câteva tricouri de ale tale și pisica își va face culcuș fericită. Adoră să stea la soare și să lenevească!

foto: 123rf.com