Dincolo de usturime și aspectul bătrânicios, pielea uscată a mâinilor devine un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În condițiile în care ne spălăm mult mai des și folosim produse pe bază de alcool să ne dezinfectăm mâinile, pielea are de suferit. Iar iritațiile și micile crăpături care apar la suprafața pielii favorizează infecțiile cu alți microbi.

Iată ce soluții naturale foarte bune și eficiente ai pentru a repara pielea uscată a mâinilor și pentru a o ajuta să se refacă de la o zi la alta. Cremele din comerț pline de parfum nu sunt de mare ajutor. În schimb, soluțiile cu ingrediente naturale sunt mult mai potrivite.

Gelul de aloe vera

Tratează-ți mâinile în fiecare zi cu gel de aloe vera. Cumpără gel natural extras din frunzele de aloe vera, fără adaosuri, fără parfum și alte ingrediente. Acesta intră ușor în piele, lasă mâinile uscate, curate și catifelate. Aloe vera nu doar că ajută pielea să se repare singură și să scape de iritații, dar are și efect antimicrobian.

Uleiul din sâmburi de struguri pentru pielea uscată a mâinilor

Este un ulei foarte fin, cu proprietăți deosebite benefice pentru piele. El ajută țesuturile superficiale ale epidermei să se vindece, să se repare după arsurile provocate de săpunuri și dezinfectanți. Este important să folosești varianta cosmetică a acestui ulei, presat la rece, natural, fără adaosuri. Masează mâinile seara cu ulei și, eventual, ține-le două ore în mănuși fine de bumbac, cât timp te uiți la un film. Uleiul intră ușor în piele și, după o jumătate de oră, nu mai ai senzația de piele grasă.

Pentru pielea mâinilor, acest ulei are efect cicatrizant și reparator. Stimulează producția de colagen și previne uscarea pielii, astfel că după câteva zile de tratament, mâinile tale vor face mai bine față soluțiilor dezinfectante.

Crema de gălbenele și miere

Caută în farmacii cele mai bune crème pentru pielea uscată a mâinilor pe bază de gălbenele și miere. Extractul de gălbenele are efect antibacterian, antiinflamator, cicatrizant și reparator. El ajută celulele epidermei să se refacă și să genereze țesuturi sănătoase la suprafață. Mierea are și ea efect antimicrobian și hrănește pielea, menținând-o mai bine hidratată. În plus, aceste crème formează un scut împotriva acțiunii degradante a săpunului și alcoolului. Le poți folosi zi de zi, oricând simți că mâinile tale încep să te usture.