Există peste 20 de specii de ghiocei, delicate, subțiri, elegante și ușor colorate unele dintre ele cu verde sau cu galben. Ghioceii care cresc spontan în pădurile noastre sunt flori ocrotite de lege și nu trebuie să le smulgem cu tot cu bulb.

În schimb, putem cumpăra specii deosebite, de grădină, obținute prin hibridizare de către cultivatorii pasionați. Iată trei dintre ele, poate cele mai frumoase.

Ghioceii cu floarea plină

Există câteva specii de ghiocei ale căror floricele au mai multe rânduri petale, tivite cu verde. Petalele din mijloc sunt franjurate sau ondulate și au o formă superbă de trandafir în miniatură.

Această specie se numește Galanthus nivalis pleniflorus.

Ghioceii tiviți cu verde

Mai sunt câteva specii de ghiocei cu petale lungi și mai mari decât ale ghioceilor de pădure. Aceștia au mici pete sau dungulițe verzi care îi deosebesc de ceilalți ghiocei și sunt și mai rezistenți. Se folosesc adesea la buchetele de mireasă primăvara.

Specii de ghiocei eleganți

Sunt specii de ghiocei cu tija lungă și frunze mai late. Și florile lor sunt mai mari, cu petale lungi și elegante care nu se deschid complet. Ei își păstrează forma de clopoțel mai multe zile în șir după ce au fost tăiați și sunt folosiți adesea pentru buchete.

foto: 123rf.com