Iată cele mai frumoase plante cu flori roșii care vor rămâne înflorite iarna aceasta. Se găsesc ușor azi în majoritatea florăriilor la prețuri acceptabile.

Amaryllis, crinii spectaculoși de apartament

Roșul este culoarea tradițională a crinilor Amaryllis și le stă atât de bine! Sunt uimitori pe timp de iarnă, cu florile lor mari, de un roșu aprins, de-a dreptul strălucitor. Pot fi cumpărați în luna decembrie și vor rămâne înfloriți de Crăciun. Trebuie doar să le găsești un spațiu răcoros în casă și cu multă lumină. Să nu ții niciodată ghiveciul lângă calorifer. Acești crini se udă doar când pământul de la suprafața ghiveciului s-a uscat puțin.

Flamingo sau Anthurium

Și florile de Flamingo sunt în mod tradițional roșii. Variantele albe și crem au apărut de curând și nu sunt la fel de spectaculoase. Dar Anthurium roșu este deosebit de frumos, cu inimile lui larg deschise. Trebuie doar să știi că așa numita floare roșie nu este o floare propriu zis, ci o bractee, floarea fiind ciucurele galben din centru.

Este o plantă care are nevoie de multă lumină, de un aer proaspăt și de apă în permanență, dar fără să băltească în farfurie. Flamingo este o plantă rezistentă, florile ei rămânând frumoase timp de 3 sau 4 luni. Tufa se dezvoltă destul de repede, în fiecare lună din sezonul cald crescând câte două sau trei frunze noi și câte o floare. Nu suportă soarele direct și nici căldura excesivă. Este una dintre acele plante cu flori roșii cu un aspect exotic deosebit.

Hibiscus, micul trandafir japonez

Puțini arbuști se pot adapta atât de bine la ghivece și apoi să înflorească aproape tot anul cum o face trandafirul japonez. Hibiscus mai este numele lui și are o mulțime de specii și de culori, dar florile roșii rămân întotdeauna cele mai atractive.

Cumpără un hibiscus plin de boboci în decembrie și oferă-i acasă un spațiu bine luminat, cu soare dimineața, dacă se poate. Va înflori și vei avea o plantă spectaculoasă toată iarna. Ai grijă să îl uzi în mod constant și să nu stea într-o atmosferă uscată, aproape de vreo sursă de căldură.

Ixora sau flacăra pădurilor

Este o plantă cu totul specială, care face buchete mari de flori de un roșu aprins, cu patru petale ascuțite, ca niște cruciulițe de pe cusăturile populare. Te vei îndrăgosti de ea, dar trebuie să știi că este destul de pretențioasă. Ea înflorește constant tot sezonul cald, dar poate fi găsită înflorită deja și iarna, în florării.

Florile ei mai pot fi galbene sau albe, iar frunzele de un verde aprins. Este o plantă minunată, dar delicată, care are nevoie de căldură și umiditate, fiind o plantă din regiunile tropicale. Are nevoie de multă lumină și de soare indirect, de apă frecvent, inclusiv pe frunze, și de temperaturi medii de 20 de grade. Nu suportă frigul și uscăciunea.

Cactusul de Crăciun

Numit și Crăciuniță de multe iubitoare de flori și cunoscută bine pentru delicatețea ei, această planta din familia cactușilor. Deși este un cactus, nu suportă să stea în bătaia directă a razelor soarelui sau lângă o sursă de căldură. Soarele îl face să se ofilească. Ține planta într-un colț umbrit și ferit de curenți, deoarece curenții de aer vor face bobocii de flori să se ofilească și să cadă.

Cactusul de Crăciun înflorește mai bogat dacă are rădăcinile puțin înghesuite în ghiveci, astfel că nu te grăbi să îi schimbi vasul decât dacă rădăcinile lui ies prin găurile de scurgere. Se udă moderat și se ține la temperaturi ridicate, dar nu mai mari de 24 sau 25 de grade.

Alte plante cu flori roșii deosebit de frumoase!

Clivia poate avea flori roșii sau portocalii.

Steaua Crăciunului are câteva frunze în vârf deosebit de roșii, în jurul florilor mici galbene.

Guzmania are în vârf o rozetă din frunze roșii deosebite și este ușor de îngrijit.

Begoniile roșii sunt elegante și frumoase.

Kalanchoe are și ea varietăți cu flori roșii mici și frumoase, care rezistă mai mult timp.

Afla si cele mai interesante curiozitati despre plante. Știai că
există plante care luminează?