Gerul ne dă de furcă și multe trotuare sunt acoperite cu un strat gros de gheață. Pericolul de a aluneca și de a suferi o entorsă sau o fractură este ridicat în această perioadă. Iată cum te poți proteja cu soluții simple și ieftine!

  1. Dacă nu faci un drum prea lung pe afară, taie o felie groasă dintr-un cartof și freacă talpa cizmelor cu ea. Amidonul din sucul de cartofi se lipește de cauciuc și te ajută să nu aluneci, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp.
  2. Lipește pe talpa ghetelor sau a cizmelor fâșii late de leucoplast din material textil. Este un truc vechi, dar eficient, pe care merită să îl folosești din nou.
  3. Dacă ții mai mult la sănătatea picioarelor tale și mai puțin la modă, ai putea încălța, pe deasupra ghetelor, cipici din bumbac sau din lână. Cu ajutorul lor, riscul de a aluneca pe gheață va fi mult mai mic.
  4. Nu te sfii să ieși din casă înarmată cu un băț cu vârful ascuțit din metal, așa cum sunt bețele de drumeție pe care le folosești la munte. Dacă este polei gros și îți este teamă de căzături, bățul te va ajuta să îți păstrezi echilibrul.
  5. Dacă ții morțiș să porți tocuri și pe zăpadă, lipește pe talpă și pe toc fâșii de pâslă, să nu mai aluneci. Dar ai mare grijă pe unde calci! Pâsla poate să reziste pe talpă aproximativ o săptămână.

Extra pont!

În cazul în care ai încălțări de iarnă prin care pătrunde ușor zăpada topită, freacă-le cu o lumânare albă. Pornește uscătorul de păr pe treapta inferioară de căldură și suflă de la distanță spre încălțăminte, să se topească dârele de ceară și să intre în material. Apoi aplică un strat de cremă de culoarea ghetelor. Ceara va împiedica o vreme apa rece să pătrundă prin material și să îți înghețe picioarele.