În lupta împotriva pandemiei, Serbia este țara din Europa cu cele mai severe măsuri de izolare.  Până în momentul din față, aici sunt peste 3.600 de persoane infectate cu COVID-19 și 80 de morți, însă cifra a rămas atât de mică față de celălalte țări europene, pen tru că aici autoritățiile au impus  măsuri extrem de dure:  toți locuitorii țării stau pentru 0 de ore închiși în case, niciun magazin nu rămâne deschis, iar pe stradă se fac arestări dacă nu ai motive să fii acolo. Mai exact, de mai bine de o lună, oamenii nu au voie să iasă din case în weekend, deloc.

Potrivit unui site rusesc, „Capsula pentru weekend”, așa cum e numită perioada de izolare totală, a durat de vineri de la ora 17:00, până luni de dimineață la ora 5:00, 60 de ore. În acest interval toate, dar absolut toate magazinele au fost închise, inclusiv stațiile de carburanți. Oamenii care au fost găsiți pe stradă au fost arestați.

Bătrânii peste 65 de ani au avut dreptul să iasă din case vineri de la 16 la 19 doar pentru a cumpăra alimente.

Animalele de companie au putut fi scoase din casă sâmbătă și duminică, între orele 8 și 10, dar nu mai mult de 20 de minute și nu mai departe de 200 de metri de domiciliu.

Cu toate acestea,  rezultatele încep să dea vadă și autoritățile au anunțat luni de dimineață că în ultimele 24 de ore numărul infectaților e mai mic decât numărul persoanelor externate din spitale, vindecate.

Citește și: