Friptura de miel este mai bună dacă folosești câteva condimente speciale, nu doar sare și piper sau usturoi. Încearcă să adaugi rozmarin, suc de lămâie sau portocale, dafin și chiar un strop de scorțișoară.

Cum alegi și cum pregătești carnea pentru friptura de miel

Cotletele de miel se pregătesc pentru grătar, iar pulpele din spate și carnea de pe coapse pentru friptura în tavă, la cuptor. Pulpele din față se pot folosi la tocănițe, dar și pentru friptura la tavă dacă sunt mai pline și puțin mai grase.

Carnea fragedă și bună de miel trebuie să fie roz și să aibă puțină grăsime albă și curată, ca să iasă friptura mai suculentă.

Înainte de a o pune în tavă, trebuie opărită în lapte și lăsată în laptele fierbinte până se răcește. Așa elimini mirosul specific de oaie, care nu este pe placul tuturor.

Apoi pune carnea la marinat, indiferent că o faci la cuptor sau pe grătar. Marinata pentru miel se face cu vin, puțin cognac, lămâie, ulei, răzmarin, usturoi și piper.

Carnea se crestează pe alocuri și poate fi împănată cu usturoi și unt sau cu bucățele de slănină subțiri și condimentate cu sare și praf de usturoi.

Pulpa de miel să gătește la 200 sau 220 de grade, timp de 30 de minute, dacă vrei să fie mai suculentă, sau 45 de minute, dacă vrei să fie bine făcută și să fie pielea crocantă.

După ce se coace carnea, las-o să stea acoperită în cuptor încă 15 minute înainte de a o servi. Astfel, friptura de miel absoarbe o parte din sosul din tavă cu toate aromele pe care le-ai adăugat.

Sosul care rămâne în tavă poate fi îmbunătățit cu unt și pus peste friptură în momentul în care o porționezi.

Daca iti place carnea de miel, nu trebuie sa ratezi sa faci aceasta ciorba de miel de Paste!