• Pentru a tăia cel mai ușor bucățile groase de ciocolată, folosește un cuțit cu zimți. Astfel, vei reuși să împarți cel mai bine bucățile mari de ciocolată în bastoane sau cuburi pentru a le cântări sau pentru a le topi.
  • Dacă ai nevoie de ciocolată topită pentru crema de tort, nu folosi fulgi de ciocolată. Aceștia au o consistență aparte și nu devin omogeni când sunt topiți. Cel mai bine este să folosești tablete de ciocolată de calitate, fie amărui, fie cu lapte, în funcție de intensitatea pe care dorești să o aibă crema.
  • Cea mai bună metodă de a topi ciocolata este baia de aburi. Sigur că o poți topi rapid la cuptorul cu microunde sau într-o cratiță din teflon, direct pe flacăra aragazului, dar la baia de aburi poți controla mai ușor procesul și nu riști să fiarbă, distrugându-se aromele.
  • Ține cont de faptul că, pentru cremele pe care le folosești în interiorul prăjiturilor, ciocolata trebuie topită și încălzită bine. În schimb, pentru a prepara glazura de ciocolată este nevoie de un proces puțin mai lung și mai complex, dar nu complicat. Cea mai fină glazură, cu un finisaj lucios, se obține topind ciocolata treptat, amestecând energic până se răcește și se întărește puțin și apoi topind iar ciocolata la o temperatură joasă, la baie de aburi.
  • Adaugă puțină pudră de cappuccino pentru a amplifica gustul cremelor de ciocolată, mai ales dacă vrei să pregătești un tort special.

sursa foto: 123rf.com