CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Mirosul de ceapă este apetisant, dar nu pe mâini. Usturoiul, condimentele iuți sau ardeii iuți lasă și ele un iz care, oricât de plăcut ar fi în bucătărie, nu este deloc plăcut pe mâinile tale sau în haine.

Urmărește clipul nostru și află cu ce te poți curăța pe mâini să scapi de mirosul de ceapă, imediat după ce ai curățat-o.

Sare și lămâie

Știi deja cât de bună este lămâia proaspătă să parfumezi bucătăria, să cureți tocătoarele de lemn și vesela, să dai luciu electrocasnicelor cromate sau să elimini mirosurile grele din frigider. La fel de bună este și pentru a-ți curăța și parfuma mâinile.

După ce ai curățat pește sau ai tocat usturoi, după ce ai curățat ceapa taie o felie groasă de lămâie și freacă-te pe mâini, inclusiv sub unghii, cu ea. Apoi, cu mâinile încă umede de zeamă, ia un pumn de sare de mină și freacă-te bine. La final, clătește-ți mâinile și vei vedea că nu mai miros deloc a mâncare.

Zațul de cafea alungă mirosul de ceapă

De asemenea, după ce cureți și toci ceapă sau usturoi, toarnă în palme zațul de cafea din ibric și freacă-te bine cu el. Cafeaua elimină mirosurile celorlalte alimente, oricât de persistente ar fi. Clătește-te apoi cu apă caldă și folosește apoi o cremă hidratantă, să îngrijești pielea uscată.

Apa de gură

Dacă nu ai la îndemână nici lămâie, nici zaț de cafea, caută la baie apa de gură. Aceasta conține de obicei alcool și substanțe dezinfectante, precum și uleiuri mentolate care alungă mirosurile neplăcute de pe mâini. Trebuie doar să tamponezi mâinile cu o dischetă de vată îmbibată în apă de gură.

Cum să eviți gustul iute, când cureți ardei picanți

Dacă trebuie să cureți ardei roșii iuți și să îndepărtezi semințele, mai întâi pune două picături de ulei pe degete și apoi taie ardeiul. Uleiul împiedică substanțele iuți din ardei să pătrundă în piele și să lase un miros și un gust picant neplăcut pe mâini.

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă

foto: Shutterstock