Spală frecvent lucrurile care atrag fumul de țigară

Fă-ți un obicei să speli mai des perdelele, lenjeria de pe pat, cuverturile și fețele de pernă din camera unde se fumează. După ce se usucă, pulverizează deasupra lor un strat fin dintr-o soluție parfumată, făcută dintr-o jumătate de litru de apă în care adaugi 3 linguri de oțet alb, o lingură zeamă de lămâie și câteva picături de ulei esențial de flori, după preferințe. Cu aceeași soluție, este indicat să pulverizezi și covorul, după ce îl aspiri și îl cureți foarte bine cu o perie.

Coji de citrice pentru parfum

Uleiul parfumat pe care îl emană cojile de citrice, lămâile, portocalele și mandarinele în mod special, este cea mai bună soluție să menții o atmosferă plăcută în casă, chiar dacă se fumează zilnic. Pune coji de citrice proaspăt curățate în boluri în zonele în care se fumează sau folosește un aranjament din flori uscate îmbibat cu ulei esențial din citrice. Parfumul lor proaspăt combate cel mai bine mirosul neplăcut de fum.

Împrospătează tapițeria

Presară un strat fin de bicarbonat de sodiu pe canapele și fotolii, în camera în care se fumează, și folosește o perie pentru a curăța tapițeria. Aspiră apoi pudra albă și pulverizează un strat foarte fin de apă și oțet pe tapițerie. Ai grijă să nu te așezi pe fotolii sau pe canapea până nu se usucă bine. La final, vei observa că tapițeria ta nu mai miroase de tutun.

Folosește balsam de rufe

Dacă ai un balsam de rufe preferat, ai observant deja că parfumul lui persistă zile întregi în haine și în dulapurile în care îți ții garderoba. Pune câteva picături din acest balsam și în apa cu care speli podeaua, scaunele sau alte obiecte din camera în care fumezi, apoi deschide larg ferestrele să se aerisească și vei beneficia de un aer proaspăt și ușor parfumat.

credit foto: 123rf.com