Știai că cele mai eficiente soluții de curățat geamurile se găsesc la raionul auto? Ei bine, da, soluțiile cele mai bune pentru ferestre strălucitoare sunt de fapt soluțiile pentru curățat parbrizul.

Ele dizolvă mult mai bine murdăria și praful depus pe geamuri, pentru că sunt mai concentrate decât detergenții obișnuiți pentru ferestre.

Cel mai bun moment să speli geamurile

Așteaptă o zi înnorată, eventual după ploaie, să speli bine geamurile. Nu le spăla niciodată când este soare și foarte cald afară, pentru că soluțiile de lustruit se evaporă repede și rămân dâre de murdărie pe geamuri.

Înmoaie bine mizeria mai întâi cu apă caldă și săpun lichid de vase, apoi limpezește geamurile să fie cât mai curate.

După ce se usucă bine, le poți lustrui cu soluția de parbriz sau cu orice soluție pentru geamuri din comerț. Apa și detergentul lichid de vase sunt mult mai eficiente decât apa și oțetul, chiar dacă pe vremuri se folosea mai mult această combinație.

Cele mai bune soluții pentru lustruit geamurile

Bunica folosea ziare, dar azi nu mai este cazul! Pe vremea ei, nu se găseau nici bureții, nici lavetele fine de azi, care nu lasă deloc scame și reziduuri.

Dacă ții neapărat să lustruiești geamurile cu hârtie, alege hârtia pergament pentru împachetat. Mototolește bine o bucată de hârtie în palme și apoi freacă bine geamurile, după ce au fost spălate.

Dar cele mai bune materiale pentru lustruit sunt lavetele din microfibră, care nu lasă dâre de apă și nici scame.

Cea mai eficientă soluție făcută în casă

Dacă nu vrei să cheltuiești o grămadă de bani pe soluții scumpe din comerț, următoarea combinație, pe care o faci singură acasă, merge de minune pentru geamurile murdare:

  • 2 căni de apă călduță
  • ¼ cană de oțet alb
  • ½ cană de detergent lichid de vase

Spală bine geamurile cu această soluție, limpezește-le bine cu apă călduță, înainte să se usuce și, cât timp mai sunt puțin umede, lustruiește bine, cu mișcări energice, folosind lavete uscate din microfibră. Cu această metodă, este imposibil să nu ai geamurile perfect curate în preajma sărbătorilor.