1. Suc de lămâie

Stoarce câteva lămâi suculente într-un recipient cu vaporizator și pulverizează pe lângă praguri sau pe lângă crăpăturile din temelia casei. Acidul din sucul de lămâie le dezorientează și se feresc de locurile respective.

2. Scorțișoara

Pudra de scorțișoară sau uleiul de scorțișoară te ajută împotriva furnicilor. Presară scorțișoară sau stropește cu ulei esențial acolo unde vezi că s-au infiltrat. Parfumul acestui condiment le alungă.

3. Soluții naturale care alungă furnicile – Menta

Uleiul esențial de mentă acționează la fel ca cel din scorțișoară. Parfumul lui puternic alungă furnicile și rămâne impregnat multă vreme în locurile pe care le frecventau, astfel că nu se mai întorc acolo. În plus, bucătăria sau cămara ta vor mirosi mai frumos.

4. Creta

Trage linii groase cu creta în jurul ferestrelor și al ușilor, dacă ai observat că se strecoară pe acolo furnici. Nu le place praful de cretă și îl vor ocoli.

5. Oțet

Adaugă o cantitate mai mare de oțet în apa cu care speli podeaua și covoarele. Dacă speli frecvent pe jos cu oțet, furnicile vor părăsi bucătăria, pentru că nu suportă acidul acetic.

6. Sarea grunjoasă

Este unul dintre cele mai vechi remedii și cel mai la îndemână. Dacă vrei să alungi definitiv o colonie de furnici, presară sare grunjoasă în crăpăturile pe care le folosesc insectele și vor fi nevoite să plece.

7. Borax și zahăr

Dacă invazia este puternică, iar furnicile și-au stabilit colonii masive în casă, folosește borax amestecat cu zahăr și apă. Înmoaie bucăți de alimente în această soluție și furnicile vor muri treptat. În scurt timp, cele care supraviețuiesc vor fi nevoită să părăsească locul.

 

Citește și: Cum scapi de căpușe cu ajutorul soluțiilor naturale

 

Sursa foto: 123rf.com