Saramura te scapă garantat de buruienile din curte

Pregătește o saramură concentrată din sare și apă rece și stropește cu ea de mai multe ori buruienile care cresc pe lângă casă, pe lângă trotuar sau prin pietrele pavajului de grădină. Este foarte eficientă, dar nu trebuie folosită decât în locurile în care nu vrei să cultivi altceva, flori sau pomi roditori, deoarece sarea omoară substanțele nutritive din sol.

Oțetul arde ierburile

Pune oțet într-un pulverizator și stropește cu el ierburile, fără să atingi florile sau legumele din apropiere. Oțetul va omorî buruienile și va împiedica dezvoltarea altor ierburi din rădăcinile care rămân în pământ. Poți combina și sarea cu oțet pentru rezultate mai eficiente, dacă ai o suprafață mare de buruieni și dacă pe acea suprafață nu vrei să cultivi altceva decât gazon.

Apa clocotită

Fierbe apă și toarn-o peste buruieni, dacă în apropierea lor nu cresc alte plante pe care vrei să le ocrotești. Apa clocotită va omorî și buruienile, și rădăcinile lor, și este cea mai sigură soluție, pentru că nu afectează solul.

Sufocă buruienile cu straturi protectoare

Cosește ierburile din curte și presară deasupra zonei respective un strat gros de paie uscate sau de scoarță de copac mărunțită. Apoi, acoperă zona cu saci menajeri din plastic negru, prin care nu trece lumina. Straturile protectoare vor împiedica lumina și aerul să ajungă la buruieni și rădăcinile se vor sufoca. După câteva săptămâni îndepărtează stratul protector și sapă locul, îndepărtează rădăcinile buruienilor și cultivă alte plante, flori sau legume.

foto: 123rf.com