CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Investește într-o tavă de calitate, cu pereți detașabili, dacă vrei să coci mereu blaturi de tort bine crescute și pufoase. Tăvile moderne, cu pereți detașabili, sunt realizate din materiale nonaderente, de care blatul de tort nu se lipește.

Este foarte important să folosești și hârtie de copt, dar aceasta depinde de ingredientele pe care le-ai folosit.

Când trebuie să ungi tava cu unt!

Blaturile de tort sau de prăjituri care au la bază albușuri bătute spumă nu au nevoie de o tavă unsă cu grăsime. Este suficient să coci aluatul în tava nonaderentă, cu pereți detașabili.

Dacă ungi tava cu unt, grăsimea împiedică spuma de albuș să rămână la fel de pufoasă  ca atunci când ai bătut-o.

În schimb, untul este bun pentru blaturile de tort care au la bază grăsime și praf de copt.

Când trebuie să presari făină pe pereții tăvii!

Este adevărat că, dacă presari un praf de făină în tavă, după ce ai uns-o cu unt sau cu ulei, blatul de tort nu se mai lipește. În schimb, făina ar putea lăsa o crustă ușor arsă pe marginea blatului.

Nu o folosi, decât dacă este necesar și anume pentru blaturile cu un conținut mare de zahăr, care se caramelizează la margini.

Ce temperatură de coacere este necesară?

Indiferent de tipul de blat, acesta se coace 5 – 7 minute la foc iute, apoi se lasă focul treptat spre mic, pentru a se coace bine interiorul.

Ține minte că, înainte de coacere, cuptorul trebuie preîncălzit, iar aerul din interior trebuie să fie deja fierbinte când bagi blatul la copt.

Alte trucuri utile pentru blaturile de tort

Adaugă doar un vârf de linguriță de ulei de migdale la blaturile cu aromă de vanilie și acesta va amlifica parfumul de vanilie.

Folosește întotdeauna ingredientele la temperatura camerei, deoarece astfel se vor topi și se vor omogeniza mult mai bine.

Nu mixa puternic ingredientele la mixer, pentru că astfel blatul tău de tort va fi prea dens și nu va mai crește pufos.

După ce stingi cuptorul, întredeschide ușor ușa și mai lasă blatul înăuntru aproximativ o jumătate de oră, înainte de a-l scoate.

Taie și însiropează tortul după câteva ore de când s-a răcit. Trebuie să treacă aproximativ 6 sau chiar 8 ore pentru ca blatul să absoarbă bine și siropul și crema. Se servește întotdeauna a doua zi!