Trucuri utile să alegi conopida de calitate

Partea comestiblă a conopidei o reprezintă de fapt florile, grupate în buchete compacte, de culoarea untului. Alege întotdeauna conopida curată, fără pete maronii sau negre, cu flori tari, strâns lipite între ele. Dacă buchetele de flori s-au distanțat, este semn că leguma a fost culeasă de ceva vreme.

Frunzele trebuie să fie proaspete și verzi, iar tăietura de la baza legumei curată.

Mirosul conopidei seamănă cu cel de varză, dar, dacă este prea puternic, înseamnă că nu este prea proaspătă și va căpăta un gust neplăcut când o vei găti.

Cum poate fi conservată la frigider

Conopida poate fi păstrată la frigider, într-un pungă de plastic deschisă, timp de 4 zile. Dacă o consumi imediat, nu trebuie spălată. Dar, dacă vrei să o păstrezi mai mult timp, trebuie să tai buchetele de flori în bucăți potrivite și să le speli bine.

Fierbe apă și scufundă un minut sau două buchetele de conopidă în apa clocotită, apoi răcește-le imediat în apă cu gheață.

Lasă-le câteva minute să se scurgă de apă, tamponează-le cu șervețele de hârtie, apoi congelează-le în pungi de plastic. Astfel, vei avea conopidă delicioasă pentru preparatele la cuptor de peste iarnă.

sursa foto> 123rf.com