Orezul, carnea și ouăle se numără printre cele mai bune alimente pe care le poți împărți cu câinele tău la masă. Dar nu oricum! Ele trebuie gătite cu foarte puțin ulei și puține condimente. Iată câteva idei pe care le poți aplica oricând.

Omleta de dimineață, un deliciu pentru patrupezi

Dacă îți pregătești o omletă cu brânză sau cu legume și foarte puțin ulei, îi poți da o porție și câinelui tău. Ouăle sunt o sursă bogată de proteine, astfel că omleta este recomandată și puilor, și câinilor seniori.

Supa și carnea de pui

Dacă ai fiert carnea de pui și legumele pentru supă, pune deoparte câteva bucățele, fără oase, și pentru micul tău patruped. Înainte de a adăuga sucul de roșii și condimentele, rădăcinoasele fierte și carnea de pui sunt excelente pentru ei, sățioase și pline de minerale

Ce mâncare să împarți cu câinele tău

Pilaful cu supă de pui

Orezul fiert în supă, cu legume sau fără, este delicios și pentru noi și pentru câini. Nu va refuza o porție! Dar ai grijă să nu fie prea gras și nici să nu aibă prea mult piper sau alte condimente iuți.

Friptura de vită înăbușită

Carnea de vită este excelentă pentru câini. Ea va fi mereu în topul alimentelor delicioase pe care le poți împărți cu câinele tău. Bogată în proteine, minerale și aminoacizi, friptura de vită înăbușită, la cuptor, cu legume și orez reprezintă o masă delicioasă și sănătoasă pentru patrupezi.

Floricelele de porumb

Banalele floricele de porumb sunt și ele pe lista cu alimente bune pe care le poți împărți cu câinele tău. Dar mai bine cumpără boabe și nu adăuga prea multă sare sau unt. Dacă nu sunt făcute la microunde, din plicuri garnisite cu prea multă grăsime, floricelele sunt sănătoase, ajută digestia și au un conținut bogat de minerale precum fosfor și magneziu. În plus, o porție de floricele de aproximativ 200 g conține de două ori mai mulți antioxidanți decât aceeași cantitate de fructe.

sursa foto: 123rf.com