Pisica îți ține companie oricând

Un studiu elvețian a demonstrat că pisicile sunt prietene de încredere și că îți oferă companie când te simți prea singură. Într-o anumită măsură, pisicile pot ține locul unui partener de viață, după cum au răspuns participantele la studiu. În plus, pisicile știu să te răsplătească pentru afecțiunea pe care le-o oferi.

Te ajută să suporți mai bine pierderea cuiva drag

Pisicile au fantastica abilitate de a simți durerea sufletească a oamenilor și de a sta lângă ei mai ales atunci când suferă și plâng. În perioada de doliu, prezența unei pisici în casă poate reprezenta o alinare, mai ales pentru persoanele singure, care au nevoie de liniște.

Alină suferințele fizice

Stăpânii de pisici știu deja că micuțele feline simt imediat când ești bolnav și încearcă să ajute. Când ai o suferință sau când te recuperezi în urma unei operații, pisica vine lângă tine și se așază pe zona dureroasă, deoarece știe că torsul ei are efecte terapeutice. Așa cum își liniștește pisoii torcând lângă ei, așa va toarce și pentru tine, încercând să alunge durerea.

Scade riscul de a suferi un atac de cord

Se pare că viața alături de o pisică este mai lipsită de stres. Un studiu, care s-a desfășurat pe o perioadă de 10 ani, în provincia Minnesota din Statele Unite ale Americii, a evidențiat faptul că proprietarii de pisici erau mai puțin stresați decât persoanele care nu aveau niciun animal de companie și că abordau cu mai multă răbdare problemele cotidiene. În consecință, proprietarii de pisici prezintă un risc cu 40% mai scăzut să aibă probleme cu tensiunea arterială și să sufere un atac de cord.

Alungă depresia

Pisica te iubește fără să pună vreo condiție. Iar acest lucru poate fi un gând liniștitor pentru persoanele care suferă de depresie. Ele știu că în fiecare zi le așteaptă acasă o ființă care le iubește și care va rămâne lângă ele.

sursa foto: 123rf.com