CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Plantele care înfloresc vara iubesc soarele

Vara toate florile la ghivece trebuie expuse la o cantitate mai mare de lumină, decât pe timpul iernii, pentru a stimula apariția bobocilor. De aceea, este bine să le muți în balcon sau cât mai aproape de ferestrele cu orientare spre răsăritul soarelui. Nu uita, totuși, că bobocii proaspeți de flori pot fi afectați de curenții reci de aer de la fereastră. Alege un loc adăpostit, unde pot fi ocrotiți, dar unde primesc soare dimineața.

Violetele au cerințe speciale de lumină

plante ușor de înmulțit în apă

Pe de altă parte, plantele mai capricioase precum violetele africane, au nevoie de multă lumină, dar nu suportă să stea în bătaia directă a soarelui. Alege un loc bine luminat, dar la umbră și la o oarecare distanță față de ferestre.

Orhideele și soarele!

Florile de orhidee suportă bine soarele și au nevoie de căldură pentru a se dezvolta, dar frunzele lor au nevoie de multă umiditate și de umbră. Cel mai bun loc pentru orhidee este un suport în spatele unei ferestre, amplasat puțin mai jos, astfel încât frunzele plantei să fie umbrite de pervaz.

Citricele, fericite în plin soare

Se simt minunat dacă au soare din plin dimineața și multă căldură. Dacă ai un balcon sau o terasă însorită, vor fi fericite să stea afară toată vara, fără să sufere de prea mult soare. În schimb, trebuie să ai grijă ca pământul din ghivece să nu se usuce nicio zi, pentru că florile lor se vor ofili imediat.

Florile la ghivece iubitoare de umbră

Begonia, ficusul, filodendronul sau yucca pot rămâne în apropierea ferestrelor, dar în camera de zi sau în dormitoare, unde nu bate soarele direct asupra lor. Ele se împacă bine cu umbra și nu au nevoie nici de curenți de aer. Pentru ele este cel mai simplu să găsești locul potrivit. Begonia poate să crească și în bucătărie, dacă nu se face prea mult abur când gătești. De asemenea, mușcatele pitice rezistă bine la schimbările de temperatură din bucătărie, dacă au lumină multă să înflorească bogat.