E firesc uneori ca locuința noastră să ni se pară învechită, parcă fără farmec, însă asta nu înseamnă neapărat că ar trebui să facem o investiție substanțială și să renovăm toată casa. Unele obiecte mărunte au puterea de a schimba întreaga atmosferă din locuință, așa că e de ajuns să le înlocuiești pe cele vechi cu unele noi, pentru a avea parte de un aspect proaspăt, ca de nou. Iată despre ce obiecte este vorba:

O schimbare ce poate părea minoră, dar care îți transformă bucătăria

 Orice gospodină știe că în bucătărie apar tot felul de accidente și pete persistente care nu se dau duse cu nicio soluție de curățare. Chiuveta este unul dintre acele obiecte care este folosit zilnic, se poate zgâria sau păta și își pierde aspectul de nou în doar câțiva ani.

Schimbarea ei nu este deloc dificilă și nici costisitoare. Te poți convinge de asta dacă te uiți la aceste chiuvete de bucătărie din inox. Poți merge pe un model clasic, prevăzut cu picurător, sau pe un model rotund, care dă un aer aparte unei bucătării. Cu o cheltuială minimală poți scăpa de vechea chiuvetă plină de pete de calcar, care strică tot aspectul bucătăriei tale.

 Un covor nou în living

 În living îți propunem să înlocuiești vechiul covor, o schimbare simplă și ieftină ce îți va oferi o atmosferă înnoită. Încearcă o nuanță total diferită față de ce ai acum, astfel încât să simți cu adevărat schimbarea. Culoarea anului, greenery, este o alegere foarte interesantă și îndrăzneață, căreia merită să-i dai o șansă. Verdele este și o nuanță ce inspiră prospețime și energie, așa încât este mai mult decât potrivită în living. Alte nuanțe perfecte pentru sufragerie sunt portocaliul, galbenul sau culoarea lavandei.

 Dormitorul într-o atmosferă mai intimă

 Pentru dormitor poți merge pe o schimbare estetică, dar și practică. O draperie nouă, într-o culoare puternică, închisă, care sa dea personalitate camerei și să creeze o atmosferă intimă este în mod cert o idee de luat în calcul. O draperie vișinie, burgundy, violet sau poate chiar indigo. Sunt culori liniștitoare, iar dacă optezi pentru un material mai gros, vor ajuta și la blocarea luminii, pentru diminețile de duminică în care vrei să-ți petreci mai mult timp moțăind în pat.

 O idee interesantă, pentru o baie mai chic

 În baie nu trebuie să schimbi gresia și faianța pentru a o înnoi. Ce zici de o perdea de duș nouă, cu un imprimeu colorat? O idee și mai interesantă și pe care merită din plin să o iei în calcul este instalarea unui paravan din sticlă la cadă. Este asemănător cu cel de la cabinele de duș, iar montarea este foarte simplă, mai ales dacă ai un soț priceput, care nu se dă în lături de la mici treburi numai bune pentru meşterit. Cu paravanul de sticlă, baia ta va arăta cu totul diferit și este și o alegere foarte practică.

Nu sunt schimbări greu de făcut, însă asta nu însemnă că trebuie să le subestimăm puterea. Punându-le în practică, toți musafirii tăi vor crede că ai renovat!

Sursa foto: Shutterstock