Ai observat și tu, cu siguranță, câteva comportamente mai ciudate la câinele tău. Uneori, sunt gesturi izolate, alteori se pot repeta des, ceea ce te pune pe gânduri. Iată cum se explică unele dintre cele mai stranii gesturi și cum trebuie înțeles orice comportament al câinilor care trăiesc în casele noastre.

De ce își urmărește câinele coada!

Mai toți câinii, când au chef de joacă și sunt plini de energie și foarte entuziasmați, își urmăresc cozile. Dacă se întâmplă rar și numai când sunt jucăuși, nu ai de ce să te îngrijorezi. Dar, dacă face acest lucru tot mai des, și afară, și în casă, și la joacă, și seara când ar trebui să fie mai obosit, atunci ceva nu este în regulă. Fie are probleme medicale, în zona anusului, fie are dermatită din cauza puricilor și încearcă să se scarpine. În această situație, trebuie să mergi la un consult veterinar.

De ce te linge mereu pe mâini

Poate că nu îți place întotdeauna când micul patruped te linge pe mâini, dar acesta este felul lui de a socializa și de a-și arăta afecțiunea. Linsul este o reminiscență din perioada în care era pui și era la rândul lui lins de cățelușa mamă. Când te linge pe mâini și pe față, cățelul știe că primește atenție și are nevoie de afecțiune, așa că nu îl respinge brutal.

Cel mai straniu comportament al câinilor: de ce urlă dacă nu are motiv

Câinii urlă de singurătate! Așa este, dar nu întotdeauna urlă când sunt singuri. Uneori, urlă chiar dacă se află aproape de stăpâni și par liniștiți. Este o formă instinctuală și primitivă de a comunica cu alți câini, dar și de a-și reconfirma rolul lui în cadrul familiei. De obicei, urlă câinii care sunt mai autoritari și care își asumă rolul de pază și protecție în casă.

De ce se uită fix la tine

De cele mai multe ori, câinele se uită fix la tine rugător să primească ceva bun, o mică tratație gustoasă sau vreo jucărie. Pe de altă parte, nu uita că, în lumea lor, când privești țintă o altă ființă o ameninți. Așa că, fii atentă să nu devină agresiv, când se uită fix la tine. Poate că este nervos, poate că îi este teamă de ceva, poate a simțit un miros ciudat la tine și intenția lui este să atace.

De ce se învârte în jurul pernei înainte de a se culca

Mai toți stăpânii au observat acest lucru! Câinilor le place să se învârtă de câteva ori în jurul pernei sau locului lor de dormit. Este un comportament ancestral, din vremurile în care strămoșii lor așezau cu labele ierburile și crengile din ascunzătoarea în care își făceau culcuș. Comportamentul acesta s-a păstrat și le oferă un sentiment de siguranță micilor patrupezi.