De îndată ce ajungi acasă, căpșunele proaspete sunt puse în frigider, fără să le speli, dacă nu le consumi în ziua în care le-ai cumpărat. Dacă le consumi abia a doua zi, le poți spăla, le poți presăra cu zahăr și este indicat să le mănânci imediat, pentru că nu vor mai rezista la frigider.

Dar chimistul american Harold McGee, autorul cărții ”On food and cooking: the Science and Lore of the Kitchen”, ne învață un truc care prelungește viața în frigider pentru toate căpșunele proaspete, oricât de bine coapte ar fi ele.

Apa fiartă, un mic secret pentru fructele proaspete

McGee susține că, dacă spălăm câteva secunde căpșunele proaspete cu apă fierbinte, acestea vor rezista cu două zile mai mult în frigider. Iată și cum trebuie să faci:

Fierbe apă astfel încât să facă bule, dar să nu ajungă să dea în clocot. Este suficient să fie foarte fierbinte. Apoi trece căpșunele printr-un jet de apă rece și scufundă-le timp de 20 de secunde în apa fierbinte, folosind o sită.

Scoate căpșunele pe o farfurie, pe un șervețel de hârtie, și lasă-le să se zvinte înainte de a le pune într-o caserolăla frigider.

Ce rol are apa fierbinte pentru căpșunele proaspete

Principalul efect pe care îl are apa fierbinte este să distrugă bacteriile care cauzează mucegaiuri și care accelerează procesul de fermentație al fructelor.

Cu ajutorul acestui truc, căpșunele proaspete rezistă 4 zile în frigider și își păstrează bine aroma parfumată.

Este un truc util, atunci când cumperi mai multe căpșune și nu ai timp să le mănânci imediat sau să le fierbi pentru a face o dulceață delicioasă!  

Citește și cele mai bune sfaturi să faci o dulceață de căpșune excelentă, cu fructe pline de miez!