Marinata pentru miel se face cu anumite condimente, mult mai aromate și mai parfumate decât pentru alte fripturi. Dacă nu ai folosit niciodată mentă, spre exemplu, pentru friptura de miel, te sfătuim să o faci anul acesta și vei simți cât de aromată va fi friptura ta.

Dar iată cum se face cel mai bun baiț pentru friptura de miel.

Principalele ingrediente pentru baiț

Carnea de miel trebuie să stea la marinat peste noapte, înainte de a fi gătită. Iar marinata trebui să aibă la bază câteva ingrediente lichide acide precum iaurtul, vinul și sucul de lămâie.

Dacă faci o marinată pe bază de iaurt, adaugă usturoi, ceapă verde și mentă zdrobite la mojar, apoi piper, sare și rozmarin.

Dacă faci baiț pentru friptura de miel pe bază de ulei și vin, folosește un vin aspru și roșu și adaugă piper, tarhon, usturoi, cimbru, mărar, busuioc și sare.

Cum să pregătești friptura marinată de miel

Carnea se crestează pe alocuri și poate fi împănată cu usturoi și unt sau cu bucățele de slănină subțiri și condimentate cu sare și praf de usturoi.

Pulpa de miel să gătește la 200 sau 220 de grade, timp de 30 de minute, dacă vrei să fie mai suculentă, sau 45 de minute, dacă vrei să fie bine făcută și să fie pielea crocantă.

După ce se coace carnea, las-o să stea acoperită în cuptor încă 15 minute înainte de a o servi. Astfel, friptura de miel absoarbe o parte din sosul din tavă cu toate aromele pe care le-ai adăugat.

Sosul care rămâne în tavă poate fi îmbunătățit cu unt și pus peste friptură în momentul în care o porționezi.

Daca iti place carnea de miel, nu trebuie sa ratezi sa faci aceasta ciorba de miel de Paste!

sursa foto: 123rf.com