Câinii originari din zonele cu climă rece sunt cel mai bine adaptați la condițiile de iarnă și sunt câini rezistenți la frig. Au blana mai deasă, sunt mai rezistenți la boli și le place să se joace în zăpadă. Iată câteva rase deosebit de îndrăgite, care fac față frigului și sunt și deosebit de inteligente.

Chow chow

Originar din zonele reci ale Chinei, câinele chow chow este deosebit de îndrăgit pentru mutra lui ușor supărată, dar simpatică și pentru blana lui pufoasă și deasă. Este rezistent la frig, îi place zăpada, doar că nu îi place să facă prea multă mișcare. În schimb, este foarte inteligent și este un companion de nădejde mai ales pentru persoanele în vârstă care au nevoie de plimbări lungi.

Poate fi ușor dresat drept câine de pază, este atașat de stăpân și distant față de străini. Are o natură protectivă, uneori chiar posesivă și este bine să fie singurul animal din casă, pentru că nu suportă concurența pentru afecțiunea stăpânilor.

Samoyed

Dacă trăiești la munte, dacă ai nevoie de un câine deosebit de inteligent, ascultător și afectuos, rezistent la frig și zăpadă, Samoyed poate fi cea mai bună rasă. Este un câine de talie mare, cu blana albă și foarte deasă, care necesită îngrijiri permanente. Poate fi ținut într-un padoc adăpostit și ușor încălzit în nopțile geroase.

Această rasă este originară din Siberia și este, alături de chow chow, una dintre cele mai vechi și pure rase din lume. Samoyed este iubit pentru natura lui veselă, deschisă și curioasă. Este blând și tolerant, până la un anumit punct, dar are nevoie și de o anumită independență.

Alte rase frumoase de câini rezistenți la frig

Golden Retriever este foarte iubit, mai ales de copii, pentru că este jucăuș și adoră ieșirile în aer liber. Cu blana lui deasă și lungă face față bine frigului de peste iarnă.

Saint Bernard este rasa cea mai folosită de salvamontiști, nu doar pentru rezistența deosebită la frig și la efort, ci și pentru inteligența lui deosebită. Trebuie să ții cont, însă, că nu suportă căldurile caniculare și că are nevoie de un climat mai rece, de munte.

Malamutul, originar din Alaska, adoră iarna, zăpada și frigul. Pe timp de vară, suferă de căldură, de aceea crește mult mai bine în zonele cu climă rece.

Ciobănescul german, mereu în topul raselor inteligente, este cunoscut și pentru rezistența lui la frig. Este un câine de pază excelent, care adoră să stea afară, chiar și în zilele foarte friguroase.

Vezi care sunt cei mai frumosi caini din lume!

Care sunt cele mai populare rase de caini și cum se îngrijesc.

Dacă vrei un căine de pază, vezi ce rasă ți se potrivește mai bine dintre Dachshund, Doberman, Ciobănesc Caucazian, Rottweiler sau Cane Corso.

foto: 123rf.com