Dacă ești pasionată de grădinărit și de plante, nu trebuie să aștepți primăvara să cultivi verdețuri. Ceapa verde poate crește și în această perioadă a anului, dacă ai un balcon închis, în care nu scad temperaturile drastic noaptea.

Caută arpagic sau folosește câteva cepe roșii de mici dimensiuni să le plantezi într-o jardinieră adâncă. Pune pământ bun, de calitate, amestecat cu puțină turbă și nisip și plantează bulbii.

Câteva secrete să cultivi ceapa verde iarna

Bulbii de ceapă sau de arpagic se plantează la un deget adâncime în jardinieră. Nu este nevoie de o adâncime mai mare, la fel ca în grădină.

Acoperă jardinierea cu o folie de plastic în primele 10 zile după ce ai plantat bulbii, să se formeze un climat ca de seră. Poți ține jardiniera la geam, într-o cameră bine luminată și încălzită până încolțesc.

Pe măsură ce cresc firele de ceapă, e bine să scoți jardiniera în balcon și să o pui în cel mai bine luminat loc. Fără lumină, firele de ceapa verde vor fi firave și strâmbe.

Se udă la 3 sau 4 zile, după ce s-a uscat puțin pământul, ca să nu putrezească.

Când cresc suficient de mari, le poți culege tăind cu o foarfecă firele de ceapă la 3 degete deasupra pământului. Este posibil ca din același bulb să crească și alte fire în câteva săptămâni.

foto: 123rf.com