Bălăriile din curte sunt ușor de controlat dacă folosești un acid suficient de puternic să le ardă rădăcinile, fără să strice pământul. Este vorba de oțet.

Pentru micile buruieni care apar pe lângă casă, pe lângă trotuar sau în zonele în care nu ai flori, poți folosi fără teamă oțet. Toarnă direct pe plantă sau folosește un cuțit să faci o gaură la rădăcinile ei și să torni oțetul direct la bază.

În câteva ore buruiana este ofilită și, rădăcinile fiind moarte, nu va mai răsări din nou.

Combină oțet cu detergent să scapi definitiv de bălăriile din curte

Dacă oțetul poate fi folosit uneori și pentru buruienile care cresc pe lângă florile acidofile precum hortensiile sau leandrul, pentru buruienile din pavaj poți folosi cu succes oțet combinat cu detergent lichid de vase.

În zonele din curte unde știi că nu vei cultiva niciodată nimic, unde vrei ca pământul să rămână uscat și curat, poți pulveriza pe plante oțet cu detergent de vase. Este suficient să repeți metoda de două, trei ori pentru a scăpa definitiv de buruienile din curte.

Bineînțeles, nu poți folosi această combinație pe lângă straturile de flori, la gazon sau pe lângă legume și pomi fructiferi. În celelalte zone, cea mai bună soluție este sapa și apoi stratul de mulch din scoarță de copac, care acoperă bine pământul și împiedică buruienile să mai răsară.

sursa foto: 123rf.com