Cea mai simplă soluție să uzi florile când ești plecată pe termen lung de acasă o poți vedea în clipul nostru de mai sus.
Este foarte simplu, nu te costă nimic și nu îți trebuie decât sticle de plastic și folie de aluminiu. Scoate dopurile la sticlele din plastic în care a fost apă minerală sau suc, clătește-le bine și umple-te cu apă curată.
Împăturește o bucată de folie de aluminiu în 4 straturi și pune-o la gâtul sticlei în loc de dop. Fă câteva găurele subțiri cu o scobitoare, 4 sau 5 găurele sunt suficiente.
Apoi înfige sticlele în ghivece cu ”dopul” de aluminiu în jos. Prin găurelele mici se va scurte non-stop o cantitate mică de apă care va menține substratul din ghivece ușor umed, asftfel încât rădăcinile să nu sufere de sete.
Alte soluții să uzi florile când pleci în concediu
Un lighean și fâșii din bumbac
Pregătește un vas mare cu apă, eventual un lighean dacă ai multe flori, în jurul căruia să pui ghivecele cu plantele care au nevoie de mai multă umiditate.
Taie apoi fâșii lungi dintr-un material de bumbac alb și curat, care absoarbe bine apa. Înmoaie fiecare fâșie în vasul cu apă și unul din capete înfige-l în pământul dintr-un ghiveci.
Bumbacul va trimite apa în cantitate moderată către plantele tale și nu vor muri de sete cât timp ești plecată.
O soluție pentru florile mai pretențioase
Violetele africane, crinul păcii, mușcatele sau leandrii nu au nevoie de foarte multă apă. Ele se descurcă și cu o cantitate modestă pe timp îndelungat.
Pentru ele, cea mai bună soluție este un vas încăpător plin cu apă, în care pui fie pietre înalte, fie un bol cu gura în jos. Peste bol, pune o bucată mai mare de bumbac are absoarbe apa și apoi un ghiveci. Bumbacul va trimite apa la baza ghiveciului, astfel că plantele vor avea mereu umezeală în partea de jos, fără să sufere de sete.
Imagine: Libertatea pentru femei/Adina Stănilă