CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru și vei vedea cât de simplu este să cureți grăsimea de pe capace, indiferent cât de vechi și bine întărite sunt urmele de ulei.

Capacele din inox sau din sticlă nu pot fi curățate de grăsimea întărită nici cu un cuțit, nici cu buretele din sârmă pentru că se zgârie. Dacă vrei să le păstrezi frumoase și să arate ca noi, iată care este cea mai bună metodă!

Pune apă la fiert cu oțet

Pune apă și puțin oțet în tigaia sau în oala a cărei capac este murdar de grăsime. Pune capacul și lasă apă să clocotească cel puțin 5 – 10 minute.

Sau, dacă vrei să cureți mai multe capace în același timp, pune-le pe toate la fiert cu apă și oțet într-o oală mai mare.

Aburii cu oțet înmoaie rapid grăsimea de pe capace

După ce a clocotit apa câteva minute, stinge focul și așteaptă să se răcească puțin capacul pentru a-l putea ține în mână fără să te frigi.

Folosește un burete special pentru teflon sau inox, așa cum vezi în imagini, care nu zgârie sticla sau metalul. Folosește detergent de vase sau orice pastă de curățare ai în bucătărie.

Curăță cu atenție grăsimea de pe capace, insistă pe margini unde tabla este ondulată și vei vedea că se curăță foarte ușor.

Aburii cu oțet înmoaie foarte bine până și cele mai vechi depuneri de grăsime și vei face capacele strălucitoare ca noi! Spor la treabă!