Cacaoa și untul de cacao din care se face orice ciocolată de calitate pătează în profunzime și, de cele mai multe ori, nu prea reușim să scapăm de petele de ciocolată. Mai ales dacă nu știm care este soluția corectă!

Dar iată mai întâi un mic secret pe care l-am încercat de câteva ori și a funcționat. Petele de ciocolată uscate trebuie mai întâi înmuiate cu o grăsime, ca să se dizolve pigmentul puternic din cacao și să fie mai ușor de curățat. Eu am încercat cu smântână.

Am pus un vârf de linguriță de smântână pe petele de ciocolată vechi și am tapetat ușor cu un burete curat, să pătrundă grăsimea în fibra materialului.

Folosește apă rece, în loc de apă caldă

După ce s-a înmuiat pata de ciocolată cu smântână, pune haina respectivă la înmuiat în apă rece cu un detergent de vase lichid sau cu un detergent de bună calitate împotriva petelor.

Nu folosi apă caldă, deoarece temperatura mai ridicată permite pigmenților din cacao să se fixeze mai bine în țesătură.

După ce a stat la înmuiat cel puțin o jumătate de oră, poți spăla de mână petele, tot cu apă rece sau doar ușor încălzită.

Apa oxigenată pentru petele de ciocolată

Dacă ai pete de ciocolată persistente, pe o zonă mai întinsă, ar fi bine să le înmoi în apă oxigenată, înainte de a le pune la înmuiat în apă rece cu detergent. Dacă sunt intens colorate, petele pot fi tratate cu smântână, apoi cu apă oxigenată și apoi cu un detergent bun.

Dar spală întotdeauna haina de mână cu apă rece de câteve ori și las-o la uscat la soare. Dacă o speli la mașină, cu apă caldă, nu mai ai nicio șansă să scapi de petele de ciocolată.

sursa foto: 123rf.com