Cea mai bună soluție de desfundat chiuveta se face cu sare, bicarbonat de sodiu și oțet. Cele trei substanțe declanșează o reacție efervescentă slabă care curăță țevile de depunerile de grăsime. La final, se adaugă apă fierbinte și scapi de probleme cât ai clipi din ochi.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată cum să faci cea mai rapidă soluție de desfundat chiuveta

Ai nevoie de:

  • Sare
    – Bicarbonat de sodiu
    – Oțet
    – 2 litri de apă fierbinte

Folosește aproximativ 50 de grame de sare și 50 de grame de bicarbonat de sodiu. Combină cele două substanțe și toarnă-le pe scurgerea de la chiuvetă.

Pune o ceșcuță de oțet la încălzit, câteva secunde, în cuptorul cu microunde și toarnă apoi oțetul treptat pe scurgere, până obții o reacție efervescentă.

Toarnă apoi 2 litri de apă fierbinte, treptat, pentru a spăla bine depunerile și chiuveta va fi iar funcțională.

Alte soluții care previn înfundarea țevilor

Periodic este indicat să întreții chiuveta cu apă fierbinte și detergent lichid de vase. Toarnă această soluție în fiecare săptămână în chiuvetă și țevile vor rămâne mai mult timp curate.

Eficientă este și combinația dintre bicarbonatul de sodiu și o băutură răcoritoare de tip cola. Lasă bicarbonatul și sucul să acționeze asupra depunerilor de pe țeavă și toarnă apoi apă clocotită să spele bine toată mizeria. În urma acestei soluții va rămâne și un miros plăcut în bucătărie.

Imagine: Libertatea pentru femei