CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește cuptorul cu microunde să faci cartofi copți în coajă rapid. Îți trebuie cartofi noi, dulci și buni și un strop de sare. Dar trebuie să mai cunoști un mic truc, pentru că nu este suficient să pui cartofii în cuptor și să pornești aparatul.

Urmărește clipul nostru și vezi care este cea mai bună metodă să pui cartofii la copt la microunde, ca să se gătească rapid și uniform.

Un truc simplu cu scobitori pentru cartofi copți în coajă

Spală bine cartofii cu o lavetă curată, pentru a curăța orice urmă de nisip. Apoi crestează ușor coaja în x, astfel încât să fie mai ușor de curățat când vor fi copți.

Folosește câte 4 jumătăți se scobitori pentru fiecare cartof, să îi faci mici piciorușe pe care cartoful să stea suspendat. Astfel căldura se distribuie uniform în cuptor și cartoful se coace la fel pe toate părțile. Nici nu mai este nevoie să îi verifici și să îi întorci.

Metoda cea mai rapidă

Pune cartofii în tava de sticlă din cuptorul cu microunde și setează aparatul la putere maximă timp de 10 minute. Pentru niște cartofi de mărime medie este suficient să se coacă timp de 10 minute.

Este cea mai rapidă metodă să faci cartofi copți în coajă, când vrei o garnitură rapidă pentru o friptură sau pentru o salată cu brânzeturi.

Cartofii se coc mai repede decât faci tu duș, când vii seara obosită de la serviciu. Poftă bună!

imagine și foto: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei