Înarmează-te cu răbdare, cu un cutter bine ascuțit, cu un șpaclu și cu o găleată. Acoperă podeaua cu o folie, să nu îți murdărești parchetul și izolează prizele sau întrerupătoarele cu bandă adezivă. Pregătește apoi o soluție din 5 litri de apă fierbinte și 300 ml de balsam de rufe. Iată cum trebuie să procedezi, pentru a lucra rapid și cu fără prea mare efort.

  • taie tot tapetul în pătrate de mărime medie cu ajutorul unui cutter bine ascuțit sau al unui cuțit;
  • spală tapetul cu un burete și cu soluția din apă și balsam de rufe; înmoaie bine tapetul cu apa caldă și așteaptă cel puțin o jumătate de oră, să se dizolve adezivul folosit; o metodă mai simplă ar fi să pui soluția într-un recipient cu pulverizator și să stropești tot peretele acoperit de tapet;
  • folosește apoi un șpaclu pentru a răzui fiecare pătrat; fiind tăiat înainte, tapetul va fi mai ușor de eliminat de pe perete.

În magazinele specializate, poți găsi soluții speciale pentru îndepărtarea tapetului, în cazul în care apa caldă și balsamul de rufe nu te ajută. După ce îndepărtezi tapetul vechi, este bine să speli peretele cu apă și înălbitor de rufe sau oțet, pentru a preveni apariția mucegaiului. După ce se usucă bine, poți aplica un nou tapet sau poți chema un zugrav să îți redecoreze camera.

sursa foto: 123rf.com