Dacă te numeri și tu printre femeile care urăsc fierul de călcat și hainele șifonate, avem o soluție. O poți face singură, acasă, din ingrediente pe care sigur le ai deja prin baie sau prin bucătărie.

Această soluție acționează ca un balsam pentru rufe, înmoaie țesăturile tari și cutele cele mai adânci și te ajută să calci rufele mult mai repede.

Cu această metodă salvezi nu doar timp, dar și curent electric și mulți nervi. Pentru că se întâmplă adesea să avem în garderobă și cămăși sau pantaloni din materiale mai bățoase, care nu se calcă bine din prima încercare.

Bunica sau mama ta le stropea cu apă simplă, ca să le netezească bine cu fierul încins. Dar soluția de mai jos este mult mai eficientă.

Iată ce ingrediente ai nevoie:

  • Apă caldă
  • Balsam pentru păr
  • Bicarbonat de sodiu
  • Un recipient cu pulverizator

Cum faci cel mai bun balsam pentru rufele șifonate

Pune în recipientul cu pulverizator 200 ml de apă caldă de la chiuvetă, o lingură de balsam pentru păr și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Agită puțin soluția ca să se dizolve toate ingredientele și așteaptă câteva minute.

Întinde hainele șifonate sau pe cele pe care le calci mai greu pe masa de călcat, pulverizează soluția de mai sus și apoi netezește materialul cu fierul încins.

Vei vedea că soluția cu balsam merită toată osteneală, hainele se înmoaie și se calcă mai ușor și tu salvezi cel puțin jumătate din timpul pe care îl petreceai cu această activitate.

Află și cum poți să netezești hainele șifonate fără fierul de călcat!

sursa foto: Shutterstock