Frunzele verzi de salată, spanac, măcriș sau ruccola, atât de bune pentru salatele de primăvară, se ofilesc destul de repede, chiar dacă le ții în frigider. Când ai nevoie să cumperi mai multe și să le consumi în următoarele trei sau patru zile, este bine să ții cont de cele mai bune metode de depozitare.

1. O pungă de plastic

Rupe frunzele de salată verde de pe cotor, pune-le într-o pungă de plastic suficient de mare încât să nu le strivești, și suflă puțin aer înăuntru, apoi leagă punga la gură cu o bandă elastică. Frunzele vor sta lejer în punga umflată ca un balon și se vor păstra de la 3 la 5 zile în frigider.

2. Șervete din hârtie și pungi de plastic

Spală frunzele verzi și tamponează-le cu șervețele din hârtie să aduni toate picăturile de apă. Pune-le apoi pe șervete mai mari din hârtie, în straturi subțiri, rulează-le și apoi presează ușor, să nu rămână prea mult aer între straturi. Pune apoi rulourile cu frunze în pungi de plastic cu șină, pe care le poți sigila. Hârtia absoarbe umezeala și împiedică frunzele să se ofilească prea repede. Cu această metodă, frunzele de salată sau de spanac se vor păstra 4, 5 zile în frigider, în sertarul pentru legume.

3. Hârtie și caserole de plastic

După ce speli frunzele și le usuci cu șervețele din hârtie, pune-le într-o caserolă din plastic, pe care o îmbraci pe dinăuntru cu un strat gros de șervețele. Ca și mai sus, hârtia are rolul de a absorbi umezeala și de a menține frunzele crocante, iar caserola le păstrează intacte. Caserola trebuie ținută, apoi, pe rafturile inferioare din frigider. Aceasta este metoda cea mai bună, deoarece frunzele vor rămâne proaspete mai mult de o săptămână.

sursa foto: 123rf.com