CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Învață să pregătești singură o mască de față cu aspirină, miere și suc de lămâie. Mulți tineri folosesc măști de față cu aspirină pentru acnee. Dar această mască poate fi folosită la orice vârstă, mai ales după 30 sau 35 de ani, pentru că te protejează de pete și menține tenul luminos și tânăr.

De ce să folosești aspirina și ce fel de aspirină este recomandată

Aspirina are multe beneficii pentru piele. Ea are efecte analgezice, antiinflamatoare și antibacteriene. Ca atare, folosită într-o mască de față, va exfolia și va curăța tenul, va îndepărta stratul de celule moarte unde proliferează diverse bacterii și microbi și va reface tenul la suprafață.

Aspirina este recomandată pentru toate tipurile de piele. Chiar și pentru tenul uscat, deoarece această mască de față cu aspirină conține și miere.

În plus, aspirina estompează micile cicatrici rămase după acnee și ajută la albirea tenului.

Este recomandată aspirina simplă, netamponată, pentru că se dizolvă cel mai repede.

De ce se adaugă miere și suc de lămâie

Cea mai bună mască de față cu aspirină trebuie să conțină miere și anume miere naturală, 100% organică, fără adaos de zahăr sau alte substitute.

Mierea este foarte importantă pentru ten deoarece hidratează, hrănește tenul și îl menține mai suplu și catifelat. În plus, ea combate efectul de ten uscat pe care îl lasă aspirina, dacă o folosești fără să adaugi miere.

Sucul de lămâie are și el rolul lui: este antibacterian, deschide și curăță porii, reglează sebumul și estompează petele maronii de la soare.

Cum să pregătești masca de față cu aspirină

Ingredientele necesare:

  • 6 tablete mari de aspirină
  • 2 lingurițe de miere
  • 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie

Totul se omogenizează folosind un bețișor din lemn curat, într-un recipient mic de sticlă, dezinfectat în prealabil. Aspirina trebuie pisată mărunt pentru a se dizolva ușor în sucul de lămâie.

Cum folosești masca de față

Spală-te bine pe față cu apă caldă și un săpun neutru pentru ten. Îndepărtează orice urmă de machiaj și masează bine pielea cu apă caldă 2 – 3 minute, să se deschidă porii.

Aplică masca de față cu aspirină, evitând zonele din jurul ochilor și buzele. Masează ușor pomeții și fruntea.

Așteaptă 10 minute să acționeze, apoi curăță crema de aspirină și miere cu apă caldă.

Așteaptă o jumătate de oră ca pielea să respire și să se usuce, apoi aplică o cremă hidratantă de bună calitate.

Repetă acest mic ritual de îngrijire de 2 ori pe săptămână, dacă este necesar, sau o dată pe săptămână. După câteva săptămâni, vei vedea că tenul tău este mult mai curat, mai luminos, unele pete sunt estompate și nici nu se mai pătează atât de ușor de la soare peste vară!