Cum să faci ouă gustoase și zemoase

Unge tigaia cu puțin ulei sau unt, sparge ouăle și pune apoi câteva linguri de apă la margine, pe lângă albușuri. Apa începe să clocotească și aburul face ouăle zemoase și gustoase. În plus, nici nu trebuie să folosești prea mult ulei, astfel că vei avea o porție sănătoasă de ouă cu foarte puțină grăsime.

Carnea se marinează la pungă

Pe când mama punea mușchiul de porc într-un bol și turna marinata deasupra, bunica mea punea carnea într-o pungă, cu tot cu sosul cu care trebuia marinată. Astfel, economisea timp și într-o jumătate de oră, friptura era deja la cuptor.

Cartofi crocanți fără ulei

După ce făcea pâine de casă, bunica mea pregătea cei mai buni cartofi crocanți în cuptorul încins. Iată cum: amesteca o lingură de făină cu piper, boia, sare și puțin mujdei de usturoi; tăia cartofii cubulețe de mici dimensiuni și le amesteca bine cu făina aromată cu mirodenii. Punea cartofii într-o tigaie la cuptor, cu puțină supă, amesteca bine și îi lăsa să se coacă. Erau nemaipomeniți și acesta este unul dintre cele mai bune trucuri de gătit pe care l-am învățat de la ea.

Cum dezgheța rapid carnea fără microunde

Bunica mea nu avea cuptor cu microunde și nici prea mult timp să gătească pentru nepoții ei. Masa trebuia să fie gata cât mai repede! Când avea nevoie să dezghețe carnea în timp record, punea bucata înghețată între două oale de metal, iar în cea de deasupra turna apă clocotită. În câteva minute, fleica sau mușchiulețul de porc erau numai bune de gătit.

Trucuri de gătit pentru cel mai gustos orez

Țin minte că bunica tot timpul punea în supa de legume pentru pilaf puțină sare și un vârf de cuțit de zahăr. Ieșea cel mai gustos orez, cu un gust sărat și dulceag și cu aromă de legume dulci de la supă, în care predomina ceapa și morcovul.

 Sfaturi utile cu ața dentară

Ața dentară nu lipsea din bucătăria bunicii mele. Cu această ață, curată și dură, tăia mămăliga din câteva mișcări, tăia cașul dulce și tortul de ziua mea. Porțiile erau perfecte și totul se tăia rapid, cu mâinile ei îndemânatice. Apoi, folosea ața dentară când pregătea brânza sau când făcea legăturile de usturoi, când usca crenguțele de mărar și le atârna în cămară.

sursa foto: 123rf.com