CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Aspectul și parfumul unui produs cosmetic primează, dar sunt ultimii factori de care trebuie să ții cont. Nu alege o cremă sau un ruj doar pentru că miroase frumos! Citește eticheta produselor cosmetice și vezi dacă acestea conțin substanțe benefice sau nu. Vei descoperi o mulțime de ingrediente sintetice care nu sunt prietenoase cu pielea ta.

Ce înseamnă non-comedogenic

Este important să îți cumperi un fond de ten, o cremă sau farduri pe care este menționat acest termen. El susține că produsul respectiv nu conține substanțe care blochează porii și care favorizează apariția de coșuri și puncte negre sau iritații urâte.

De ce este important să nu aibă alcool

Multe produse cosmetice de calitate menționează că nu conțin alcool, ceea ce este de apreciat, deoarece alcoolul etilic usucă pielea și provoacă reacții. Cu toate acestea, există și alte tipuri de alcool folosite în industria chimică precum cetilul sau stearilul. În mod normal, trebuie menționate pe eticheta produselor cosmetice.

De ce este bine să fie hipoalergenic

Un produs cosmetic poate conține în realitate mult mai multe ingrediente decât cele menționate pe etichetă. De regulă, cu cât sunt mai puține substanțe sintetice în el, cu atât este mai bun. Iar hipoalergenic înseamnă că nu conține substanțe care pot determina alergii. Caută un produs cu puține ingrediente sintetice și cât mai multe ingrediente de bază naturale.

Ingrediente curioase pe eticheta produselor cosmetice, dar prietenoase cu pielea

Iată câteva dintre ingredientele des întâlnite pe etichetele produselor cosmetice bune. Ceara de albine, aloe vera, lanolina sau uleiurile și esențele naturale sunt cunoscute de toată lumea. Dar mai putem citi pe etichetă și despre substanțe mai puțin cunoscute:

  • Ascorbyl palmitate sau palmitatul de ascorbil este un antioxidant derivat din vitamina C care este solubil în grăsimi. Are rol de combatere a ridurilor și degradării dermei.
  • SOD este o enzimă care permite ingredientelor naturale să pătrundă prin straturile superficiale ale pielii;
  • Tocoferolul care este vitamina E și acetatul de tocoferil care este acetat de vitamina E, folosit intens în cremele pentru piele și ten;
  • Guma de xantan este un agent de îngroșare și este în termeni simpli un tip de zahăr produs de o bacterie. Guma de xantan poate avea beneficii pentru organism, folosită în anumite concentrații, în special asupra zahărului din sânge și asupra colesterolului.
  • Glicol sau etilen glicol sunt agenți de îngroșare cu toxicitate foarte redusă, fără efecte secundare negative și fără contraindicații în produsele cosmetice, deoarece sunt folosiți în cantități foarte reduse.

Termenul de valabilitate

Este foarte important să folosești cosmeticele atâta timp cât sunt valabile. Un ruj expirat poate că nu va provoca o reacție alergică gravă, dar va deteriora buzele, se vor crăpa mai des și vor fi mai uscate. Pe multe produse cosmetice este scris termenul de valabilitate de la deschidere. Ai simbolul unui capac numărul valabil de luni. Sau poate fi menționat mai simplu doar numărul de luni și anume 3M sau 12M, inițiala M provenind de la cuvântul din limba engleză ”months”.