Ai grijă de dantura câinelui tău și de hrana lui, iar problemele cu respirația urât mirositoare vor fi mai ușor de controlat.

Este foarte important ca micul patruped să primească o hrană adecvată, sănătoasă, din ingrediente cât mai sigure și naturale. Hrana trebuie să fie ușor de digerat, iar cantitatea de carne trebuie dată conform taliei și vârstei lui. Dacă animalul are o digestie bună, atunci respirația lui nu va mirosi în mod neplăcut.

Jucării de ros pentru dantură

Este foarte important ca și dantura lui să rămână sănătoasă. Sunt necesare controalele medicale la cabinetul veterinar pentru a verifica dinții cel puțin de două ori pe an.

Nu uita de jucăriile de ros care îl ajută să își mențină dinții curați și gingiile sănătoase. Dacă este pui, învață-l de mic să fie spălat pe dinți, cu o periuță și cu o pastă specială pe care le poți cere de la medicul veterinar.

Ce poate trăda respirația urât mirositoare

În termeni medicali, respirația urât mirositoare, atât la animale, cât și la oameni, poartă numele de halitoză. Iar aceasta nu ține doar de problemele danturii. Ea este întotdeauna legată și de alte probleme de sănătate care trebuie investigate cu atenție.

  • Respirația cu iz dulce sau fructat poate indica diabet, mai ales dacă animalul bea mai multă apă decât de obicei sau urinează mai des.
  • Respirația care miroase iute a urină poate fi un semn de boală la rinichi.
  • Respirația urât mirositoare, cu iz de fecale, starea de vomă, lipsa apetitului și îngălbenirea gingiilor pot semnala probleme grave de stomac sau de ficat.