„Copii cu mască de protecţie mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă… e normal! De aceea sunt copii!

Nnu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu stricteţe măsurile sanitare şi de distanţare socială. Se vor contamina, vor face forme uşoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”, a scris edilul general pe Facebook.

Ea a apreciat că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale.

„Sub nicio formă nu aş fi de acord cu reînceperea cursurilor! Dar cu toată tăria cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine şi să privim cu respect spre ţările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a adăugat Firea.

Două scenarii privind redeschiderea școlilor

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunța că autoritățile vor lua o decizie privind reluarea cursurilor în școli, grădinițe și universități doar după o consultare cu specialiștii din domeniul sanitar și spune că aceasta va avea la bază, în primul rând, grija pentru sănătatea preșcolarilor, elevilor și studenților.

Anisie afirma că există două scenarii: unul conform căruia anul școlar ar urma să se termine așa cum a fost programat inițial, iar al doilea care prevede prelungirea cu o săptămână a anului școlar 2019-2020.

Vezi și Prima dată avansată oficial pentru redeschiderea școlilor

Citește și: