CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pot apărea oricând pete de vin, pete de ulei, pete de marker sau pete de ceară pe parchetul laminat. Ai grijă să nu folosești niciodată soluții de curățat dure, abrazive sau pe bază de solvenți, când apar astfel de pete. Încearcă mai întâi să cureți ușor doar cu apă călduță, cu bicarbonat sau cu apă și săpun, și apoi cu o lavetă uscată. Dar ferește-te de soluțiile care atacă suprafața parchetului.

Amoniacul

Citește cu atenție eticheta produselor de curățat diverse pete și, dacă acestea conțin amoniac, evită să le aplici pe parchetul laminat. Amoniacul atacă pelicula fină de la suprafața parchetului, care îi dă luciu și rezistență.

Uleiul

Niciodată nu folosi ulei obișnuit pentru parchet, deși unele gospodine au încercat această soluție pentru a da luciu unui parchet mătuit. Uleiul nu ajută parchetul, în schimb face suprafața foarte alunecoasă și accidentele se vor ține lanț.

Soluțiile pentru geamuri

Evită aceste soluții deoarece pot conține amoniac sau alcool sau substanțe ușor abrazive care atacă luciul parchetului. Soluțiile de geamuri sunt special concepute numai pentru geamuri, suprafețe din sticlă, blaturi din sticlă, oglinzi sau faianțe lucioase.

Aparatul de curățare cu aburi

Trebuie să fii prudentă când folosești acest aparat. Aburii sunt foarte fierbinți și pot deteriora în timp suprafața parchetului. Cu toate acestea, există și tipuri de parchet laminat pentru trafic intens și umezeală, rezistente la curățarea cu aburi. Dacă ai un astfel de parchet, un aparat cu aburi este indicat, dar imediat după utilizarea lui este bine să ștergi parchetul cu un mop din microfibră uscat.

Oțetul poate afecta parchetul laminat

Banalul oțet, atât de bun la curățenie, trebuie folosit cu prudență pe parchet. Dacă faci concentrații prea mari de apă cu oțet și îl folosești prea des, acidul specific va ataca luciul parchetului și acesta va deveni mat și ușor decolorat.

Înălbitor sau clor

Evită să folosești vreodată soluții de curățare pe bază de clor. Înălbitorul de rufe, chiar dacă este un foarte bun dezinfectant, atacă suprafața de protecție a parchetului laminat. După câteva spălări, își va pierde luciul.

Bureți abrazivi

Oricât de dificil de scos ar fi unele pete, nu curăța zona cu bureți abrazivi. Încearcă să înmoi cu apă călduță și să folosești puțin săpun lichid de mâini. De obicei, funcționează, chiar și pentru petele de vin roșu. Guma se curăță punând gheață pe ea și apoi cu un cuțitaș de plastic, iar ceara tot cu tacâmuri moi din plastic, care nu pot zgâria parchetul.